Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

FESTIVAL MEDIEVAL la Timișoara

Autorităţile bănăţene vor să pună pe tapet în acest an primul festival medieval ce se va desfăşura pe străzile şi în pieţele Timişoarei.

festival_sighisoara_2013_prezentare_header-680x365

Inspiraţi sau nu după Sighişoara, sau după Hunedoara sau chiar după Alba-Iulia, vom avea ocazia să vedem în acestă vară la festivalul medieval, prinţi şi prinţese pe străzile Timişoarei, sau de ce nu, chiar defilând pe Bega.

„Vrem să organizăm Festivalul Medieval Banat. Am depus deja un proiect în acest sens, pe IPA România – Serbia, Primăria Timișoara fiind lider de proiect. Valoarea totală a proiectului este de 765.000 de euro, cu TVA inclus, din care Primăria Municipiului Timișoara are un buget de 444.000 de euro. Evident, în Timișoara vom avea evenimentul central propriu-zis, cu tot ce comportă organizarea lui. Va urma să obținem aprobarea, deocamdată noi am aplicat”, a spus Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

După cum a declarat primarul municipiului de pe Bega, îşi doreşte un turnir, cu dominţe şi cavaleri, la care vor fi invitaţi şi turiştii aflaţi în trecere prin oraş, dar şi localnicii vor putea lua parte la lupte cu suliţe şi săbii, într-o atmosferă medievală în care costumele şi decorurile vor fi în prim plan.

Proiectul ar urma să fie implementat cu Primăria Zrenjanin, Serbia, prin programul transfrontalier care dispune de 22 de milioane de euro. Urmează ca proiectul să fie depus, iar după aprobare va fi aleasă şi locaţia .

Stejărel Ionescu

FESTIVAL MEDIEVAL la Timișoara

Distribuie acest articol Oficial Media
Share