Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Festivalul “Bega Bulevard” ediţia a IX-a

Sfârşitul de săptămână care tocmai s-a încheiat, dar şi timpul frumos de afară, i-a scos pe timişoreni afară din casă. Aceştia au ales să îşi petreacă timpul liber pe malurile Begăi la Festivalul “Bega Bulevard” ce a ajuns în acest an la a noua ediţie.

Ca în fiecare an de la începutul ediţiilor tot mai multe răţuşte au plutit pe Bega între Podul Mitropolit Andrei Şaguna şi Podul Traian. Anul acesta pe Bega au plutit 4000 de răţuşte, dintre care 40 au fost premiate. Prețul unui bilet a fost de 5 lei, iar banii strânși în urma evenimentului vor fi donați Spitalului de Copii Louis Țurcanu.

După lansarea răţuştelor la apă apă, acestea au fost dirijate cu jeturi de apă de către cei de la SALVO, ceea ce a dus în eroare posibilii câştigători, şi au făcut ca ultimile răţuşte să fie ghidate către linia de sosire ca şi primele sosite, iar la capătul liniei s-au luat la întâmplare 40 de răţuşte, iar restul fiind scoase din apă en gros, pentru câştigurile ediţiilor viitoare.

Înghețata, clătitele și băuturile răcoritoare au fost un bonus, pe lângă atmosfera activități sportive, pictură, lucru manual și demonstrații de scrimă, dar şi Berea şi micii

Primele trei locuri au primit premii substanţiale.  Locul trei a fost premiat cu un laptop Lenovo, locul doi a primit un smart tv Samsung, iar locul întâi a plecat acasă cu 1.000 de euro.

Nicolae Robu, primarul oraşului de pe Bega a dat startul cursei dintr-o barcă ce a plutit pe Bega: ”Sunt foarte mulțumit de desfășurarea acestei ediții. Deși mi-am cumpărat și eu bilet pentru cursa rățuștelor, îmi doresc foarte mult să nu câștig. Tot timpul intru în orice competiție precum un câștigător, dar de această dată nu vreau acest lucru”!

De menţionat este faptul că există clevititori şi nemulţumiţi în legătură cu circulatia vaporetelor, aceste putând să intre în programul de circulaţie după obţinerea complectă a avizelor, ceea ce mai durează, du care Timişoara , ca UNIC oraş din ţară va avea cinci mijloace de transport în comun : autobuze, tranvaie, troleibuze, biciclete şi vaporete, să nu mai punem taxiurile care ar fi al şaselea mijloc de transport.

Timişorenii au mai putut urmări şi defilarea ambarcaţiunilor pe canalul Bega, sau simularea unor acţiuni de salvare de către Formaţia Salvo..

Pe scena de pe malul Begăi, în cele două zile au concentrate trupele: Phaser și Alexandra Ușurelu, Sonatic, Vunk, Byron dau Direcţia 5.

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share