15/04/2021

Festivalul Concurs ”Grădinile Internaționale ale Târgoviștei” vă așteaptă în Parcul Chindia

Timp de trei zile municipiul Târgoviște sărbătorește istoria, cultura și frumusețea acestor locuri peste care au domnit 33 de voievozi. Festivalul Medieval Dracula se află la ediția a V-a, devenind deja tradiție și un eveniment așteptat de către târgovișteni.

Din programul festivalului face parte și Concursul ”Grădinile Internaționale ale Târgoviștei”, ediția a II-a. Cetatea Curții Domnești din Târgoviște a fost înconjurată pentru prima dată de grădinile amenajate de voievodul Petru Cercel în anul 1584. Municipalitatea și-a dorit să reînvie, dar să și promoveze și să transmită mai departe în rândul generațiilor tinere, un meșteșug, o tradiție a cetății, și anume arta amenjării grădinilor.

Ne-am aflat astăzi în Parcul Chindia de la ora 9.00, atunci când în mod oficial a fost deschis Festivalul Concurs ”Grădinile Internaționale ale Târgoviștei” în prezența organizatorilor și a participanților. Anul acesta ”se duelează” trei echipe care vor amenaja grădinile cu tematica referitoare la Centenarul Marii Uniri.

Am discutat cu fiecare participant și am aflat mai multe detalii despre eveniment și modul de desfășurare.

Dacă anul trecut participarea internațională a venit din Italia, anul acesta îi găzduim pe frații noștri de peste Prut. Astfel că, din localitatea Costești- Republica Moldova, participanții, Grigore Bivol și Borta Veronica și-au propus să amenajeze grădina cu tema ”România Mare”. Cei doi tineri, ne-au spus că sunt pentru prima dată în Târgoviște și că experiența unui concurs este nouă pentru ei. De altfel sunt deja de peste 6 ani pe piața amenajării peisagistice cu o afacere de familie.

O altă firmă implicată în competiție este Roram Jardin SRL, din Dragomirești, județul Dâmbovița, iar echipa este formată din Stăncescu Anca, Brătucu Eugen și Brătucu Cornel. Ei se află la a doua participare în festival, după ce anul trecut s-au aflat printre câștigători. Grădina lor va înflori sub forma de Hartă a României.

Din Târgoviște, se află în concursul-festival și Niță Denisa Florentina, alături de Niță Rita și Niță Ion. Ei vor amenaja Tricolorul României inspirat din Anul Centenarului. Ca și elemente decorative vor fi folosite doar flori- petunii, crăițe și salvie. Ne-au spus că sunt tot la prima participare la un astfel de eveniment și că este o provocare pe care au primit-o cu bucurie. Un mod de a ieși din cotidianul muncii de zi cu zi, care le poate aduce noi experiențe și mândria că după concurs, grădinile vor putea fi admirate în continuare în Parcul Chindia.

Programul complet al evenimentului îl găsiți AICI, iar detalii despre organizatori și atmosfera de la primele ore ale dimineții le puteți afla de AICI.

Duminică, 17 iunie sunteți așteptați la vot pentru a putea alege cea mai frumoasă grădină!

Dacă doriți să vă amintiți aspecte din ediția trecută, puteți găsi detalii și video aici!

O galerie foto a zilei de start se află aici!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share