26/01/2021

Festivalul de Arte Performative Timișoara

Unsprezece dansatori profesioniști și amatori din Timișoara au fost selectați de către Isabelle Schad – un nume de marcă al dansului contemporan german – pentru a participa la spectacolul „Collective Jumps” în cadrul Festivalului de Arte Performative Timișoara.

Prima ediție a festivalului va avea loc în perioada 19 – 25 septembrie 2015 și va prezenta spectacole realizate de artiști din domeniul dansului contemporan din Germania, România, Serbia și Franța.

Coregrafa Isabelle Schad (www.isabelle-schad.net) trăiește și lucrează de zece ani în Berlin. A devenit cunoscută pe plan internațional prin lucrările, proiectele și ateliere pe care le coordonează și primește constant invitații din partea Goethe-Institut pentru a-și susține creațiile în străinătate. Temele ei de interes sunt, printre altele, corpul și materialitatea sa, comunitatea și implicarea politică. Lucrările ei se situează la intersecția dintre dans, performance și artă vizuală.

Spectacolul Isabellei Schad realizat în colaborare cu Laurent Goldring, „Collective Jumps”, abordează subiectul colectivității și al rezistenței și investighează posibilele relații dintre libertate și formă cu ajutorul unui grup de 16 dansatori: În ce măsură poate deveni crearea unui corp colectiv un act de rezistență? Cei unsprezece timișoreni selectați vor urca pe scenă alături de performeri germani, unul dintre scopurile realizării spectacolului în acest mod fiind favorizarea schimbului de experiență și valorificarea scenei de dans contemporan din Timișoara.

Cei unsprezece performeri din Timișoara care vor participa la spectacolul „Collective Jumps” sunt: Cristina Daju, Alina Ștefan, Corina Dohanici, Cristina Varga, Ionut Iova, Jasmina Mitrici, Lorena Stroescu, Monica Moldovan, Adriana Sancraian, Adrian Rosu și Antonia Itineant, şi îi vom putea vedea în 19 și în 20 septembrie 2015, în cadrul Festivalului de Arte Performative Timișoara. Cele două spectacole se vor juca în sala barocă a Muzeului de Artă Timișoara .

Festivalul de Arte Performative Timișoara este realizat de Centrul Cultural German din Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, al Goethe-Institut, al TANZFONDS ERBE – o inițiativă a Fundației Federale Culturale Germane, al Nationales Performance Netz, al Institut Français Timișoara și al Institutului Cultural Român.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share