19/06/2021

Festivalul de JAZZ TM 2015

Peste doar o săptămână, pe o perioadă de trei zile Timişoara v-a deveni capitală a jazzului în cea de-a treia ediţie a Festivalului de JAZZ, care v-a avea loc pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, unde vor urca nume importante ale jazzului mondial şi artişti români de referinţă
Marcus Miller, compozitor, producător şi multi-instumentalist, Marcus Miller este o legendă vie. Artistul este câștigător a numeroase premii GRAMMY, ca producător, pentru nume precum: Miles Davis, Luther Vandross, David Sanborn, Bob James, Chaka Khan şi Wayne Shorter. Laureat pentru două albume proprii la categoriile Best R&B şi Best Contemporary Jazz Album, Marcus Miller va urca pe scena JAZZ™, împreună cu Adam Agati, Alex Han, Brett Williams, Lee Hogans, Luis Cato şi Mino Cinelu, în data de 3 iulie 2015, de la ora 22:30, în premieră în România.
Prince, legenda pop-rock care a făcut sold-out la Arena O2 din Londra de 21 de ori, prezintă cel mai recent proiect muzical produs: Liv Warfield și NPG Hornz (secţiunea de suflători a uneia dintre cele mai bune trupe formate de Prince). Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz va aduce pe scena Jazz TM mult jazz, soul şi R&B într-un ritm ameţitor. Concertul va avea loc în data de 4 iulie, de la ora 22:30, de asemenea, în premieră pentru România.
Câștigătoare a patru premii GRAMMY, DIANNE REEVES vine la Timișoara cu cel mai recent material discografic, Beautiful Life, conceput atât pentru fanii jazzului, cât și pentru publicul larg. Una dintre cele mai puternice voci ale tuturor timpurilor, după cum spune Wynton Marsalis, va urca pe scena JAZZîn data de 5 iulie, de la ora 22:30, alături de Peter, Romero Lubambo, Reginald Veal și Terreon Gully.
Aufgang înseamnă jazz, improvizaţie, muzică electronică sau clasică, pian melodic combinat cu trance şi energia hardcore-ului, muzică abstractă cu influenţe orientale, sunete ce se adresează atât clubberilor, cât şi ascultătorilor ce preferă muzica clasică. Aufgang vor deschide pentru capul de afiş al primei seri de JAZZ™, în data de 3 iulie 2015.
Guillaume Perret + The Electric Epic reprezintă o adevărată gură de aer proaspăt pentru scena mondială de jazz. Guillaume creează un amalgam inovator de jazz contemporan, funk și metal. O muzică hibridă, fermecătoare, ce stârnește senzații și lasă imaginația să zboare liberă. Cei care au apreciat concertul lui Ilhan Ersahin alături de Istanbul Sessions din cadrul JAZZ™ 2013 vor fi încântați de prestația quartetului condus de Guillaume Perret în data de 5 iulie 2015, în deschiderea concertului Diannei Reeves.
The Ruff Pack reprezintă o compoziție proaspătă și revigorantă încadrată între hip hop și jazz. Combinând natura improvizațională și complexă a jazz-ului cu “groove”-ul  rustic și energia frenetică a hip hop-ului, TRP se prezintă sub forma unui trio clasic de jazz. La Timișoara, pe scena JAZZ™ 2015, vor prezenta hip hop sub formă de jazz în data 4 iulie 2015, de la ora 21:00.
Artiștii români prezenți la eveniment sunt Brum -trupă nominalizată la Best Electro, la prima ediție a Premiilor Revistei Sunete, care va urca pe scenă în data de 3 iulie 2015, la ora 20,

ANA-CRISTINA LEONTE QUINTET – un proiect care aduce împreună cinci nume sonore ale jazzului românesc (Ana-Cristina Leonte – voce, Albert Tajti – pian,  Alex Munte – saxofon, Michael Acker – double bass, Tavi Scurtu – baterie), la JAZZ™ în data de 4 iulie 2015, ora 20 și Exit Oz – un proiect de jazz contemporan creat la Timişoara de Alexandru Iovan, prezent pe scena festivalului în data de 5 iulie, de la ora 20.

Partener al Festivalului JAZZ™2015 este Mercedes Benz.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share