18/04/2021

Festivalul Fanfarelor din Banatul de Munte

La sfârşitul săptămânii trecute la Steierdorf/ Anina a avut loc cea de-a XI ediţie a Festivalului fanfarelor, al formaţiilor şi grupelor muzicale în Banatul de Munte.

Au participat formații din țară și străinătate, dar și oaspeți de seamă. Printre cei prezenți la manifestare s-a numărat Excelenţa Sa Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei la București care a fost întâmpinat de primarul Aninei, Gheorghe Românu, cu tradiționala pâine cu sare.  Participanţi au fost: Fanfara din Satul Nou (Serbia), Fanfara din Coştei (Serbia), Wolfsberger Dorfmusikanten aus Wolfsberg im Schwarzautal in der Steiermark (Austria), Fanfara Doina din Râtişor (Serbia), Fanfara oraşului Anina, Familienmusik Ramminger aus St.Margarethen a.d. Raab, Steiermark (Austria) şi formaţia muzicală Zwei Plus din Bacău.

Printre invitaţii prezenţi la eveniment a fost ambasadorul Republicii Austria la Bucureşti, Excelenţa Sa Gerhard Reiweger, primit cu prietenie de primarul Gheorghe Românu şi vice – primarul Dorinel Ungureanu. Împreună au vizitat oraşul şi împrejurimile, iar Excelenţa Sa Gerhard Reiweger a fost încântat de cele văzute şi de istoria bogată a urbei. Această vizită, de altfel cea de-a patra vizită oficială a unui ambasador în oraşul Anina, în ultimii doi ani, promite să devină fructoasă, ambasadorul Austriei arătându-se interesat de potenţielul economic şi oportunităţile oferite de zonă şi administraţia locală.

În aceeaşi zi, după parcurgerea căii ferate montane Anina – Oraviţa, cu drezina, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi delegația din Muntenegru, condusă de Preasfințitul Părinte Ioanichie, Episcop de Budimlja–Nikšić, Patriarhia Serbiei, au fost întâmpinaţi, cu mare bucurie, în gara Anina de către primarul oraşului Gheorghe Românu, preoţi şi un mare număr de cetăţeni. După primirea frăţească, oaspeţii au fost conduşi de gazdă la Festivalul Fanfarelor, apoi au vizitat oraşul, poposind şi la biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Anina.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share