02/03/2021

Festivalul Florilor de la Bela Crkva şi-a închis porţile

Duma 074

La aproximativ o sută de kilometri de Timişoara, la Bela Crkva, în Serbia, a avut  loc tradiţionalul Carnaval al florilor la care au participat nu numai sârbii ci şi vecinii acestora românii din Timişoara. Petrecerea a durat nouă zile, iar principalele manifestări s-au desfăşurat pe malul lacului din localitate.

Ideea carnavalului este de a contribui la conservarea culturii populare, tradițiile Upper Resava ci și întreaga Serbia. Pornind de la premisa că fiecare în cadrul comunităților lor locale trebuie să asigure păstrarea propriul lor patrimoniu în toate formele sale, fie că este un material sau creației spirituale, populara sau arta in forma de cultura creatorilor profesioniști, atunci este firesc să ne așteptăm că ideea festivalului cum se acest lucru să fie născut printre oamenii din această insulă. Ethno Food „Biserica Albă” are drept scop de a păstra bogăția și specificitatea creativității naționale Resavskog final. Deși numele său sugerează că este vorba despre Food Festival Ethno, festivalul folcloric hrănește și susține o serie de alte forme de creativitate culturală populară, în special muzică și dans.

Dealungul celor nouă zile cât s-a desfăşurat festivalul au avut loc concerte, defilări ale majoretelor, expoziţii, serate, concursuri, alegerea a Miss Carnaval dar şi a celei mai frumoase culegătoare de flori, oraşul fiind împânzit de flori, totul încheindu-se cu defilarea defilarea majoretelor şi a carelor alegorice, iar vizitatorii au fost invitaţi în final pe malul lacului la o ciorbă de peşte.Duma 100 Duma 093 Duma 090 Duma 086 Duma 078 Duma 058 Duma 057 Duma 049

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share