Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

FESTIVALUL INIMILOR (5-9 iulie 2023, Parcul Rozelor)

Se anunță o ediție de sărbătoare, demnă de o capitală europeană a culturii. Vor fi, în total, 32 de ansambluri, din 13 țări, de pe patru continente. În afară de grupuri din Italia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Grecia, Georgia și România, țări care au participat și la ediția precedentă, anul acesta vin la Timișoara ansambluri folclorice din Spania, Turcia, China, Panama, Tahiti și Republica Moldova, care nu au fost reprezentate anul trecut.
Tradiționala paradă a portului popular va avea loc joi, 6 iulie, de la ora 18:00, pe traseul Piața Libertății – Operă – Catedrală – Parcul Rozelor, iar deschiderea oficială a Festivalului, la ora 18:30, în Parcul Rozelor.
Pe lângă spectacolele tradiționale din Parcul Rozelor, încercăm să exprimăm bucuria Festivalului Inimilor și să aducem folclorul universal mai aproape de public, prin următoarele evenimente:
– Expoziția de fotografie „Din inima Banatului”. Fotografii semnate de artiștii Anna Senik, Petar Dešić și Etnotique, care întruchipează costume tradiționale bănățene din colecția etnografică Marius Matei. Expoziția, care propune o „călătorie” între Casa de Cultură, Podul Maria, Catedrală și Parcul Rozelor, va fi vernisată miercuri, 6 iulie 2023, ora 17:00, la Galeria Rotonda, a Casei de Cultură.
– Expoziția „Din inimă, pentru Inimi”. Grafică de Mihaela Laslo, expusă în Piața Libertății, în perioada 5-31 iulie.
– Workshopul „Lumea în ritmuri de zumba”, pe muzica popoarelor participante la Festivalul Inimilor, coordonat de Claudiu Guțu. Invitat: ZES (Zumba Education Specialist) Steve Boedt, Belgia.
Sâmbătă, 8 iulie, 11:00, Parcul Rozelor
Steve Boedt a crescut la Bruges, în Belgia, unde familia sa avea un restaurant. S-a presupus că va continua afacerea de familie, așa că s-a pregătit pentru a lucra în bucătărie. Fiind pasionat de dans, fitness și de ideea de a călători în lume, a urât asta din tot sufletul. La 19 ani, și-a pierdut mama, iar viitorul a devenit brusc incert, iar Steve a devenit captiv într-o viață de care nu era mulțumit. Nu mult mai târziu a decis să schimbe ceva. Cel mai greu a fost să-i spună tatălui său că 7 ani de școală de bucătar fuseseră în van și că voia să devină instructor de fitness. Spre surprinderea lui, răspunsul a fost: „Ok, atâta timp cât asta te face fericit!”.
Începutul nu a fost ușor pentru Steve, fiind respins de două ori la certificarea sa de aerobic, dar nu s-a lăsat. În cele din urmă, munca sa a dat roade, iar premiile nu s-au lăsat așteptate: „Instructorul Anului”, premiu al FFA, 1997; „Belgian Fitness Trophy”, 2002; Prezentatorul EFAA, 2003; Prezentator de excelență în Marea Britanie, 2004; Nominalizat în top 4 prezentatori internaționali din New York; Maestru trainer Reebok® (1998-2006); Trainer NIKE® Elite (2006-2012), Belgia.
A fost invitat ca antrenor la emisiunile de televiziune „The Biggest Loser” și „Celebrity Fitness”, și a avut o rubrică în revista „Men’s Health” timp de un an.

– Zumba Fitness Masterclass, cu ZES Steve Boedt, Belgia
Sâmbătă, 8 iulie, 16:00, Iulius Town
Bilete: 65 lei, pe www.bilete.ro
– „Ex-centrica”, performance-uri coregrafice în cartiere
Duminică, 9 iulie, Festivalul Inimilor călătorește, din inima orașului, în parohiile Iosefin, Fabric Vest și Viile Fabric, unde vor avea loc scurte reprezentații de coregrafie folclorică internațională.
– Workshopuri coregrafice interactive
Iulius Town, 5-9 iulie, 17:00-18:00.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share