03/03/2021

Festivalul inimilor la Timişoara

 

Primăria Municipiului Timişoara, Consiliul Local şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara organizează, în perioada 8 – 12 iulie 2015, între orele 19:30-24:00, la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, Festivalul Internațional de Folclor “Festivalul Inimilor”, sărbătătoarea folclorului mondial.

Ajuns la cea dea XXVI ediţie „Festivalul inimilor” din oraşul de pe Bega îşi va deschide mâine porţile . Timp de patru zile pe străzile Timişoare vor defila formaţii artistice de folklor din : Columbia, Georgia, Bulgaria, Turcia, Mexic, Macedonia, Rusia, Serbia, Spania, Republica Moldova, Slovacia , SUA, Ungaria, dar şi din România. De asemenea vor fi prezente la Festival ansamblurile „Timişul”, „Banatul”, „Doina Timişului” din Timişoara, dar şi din ţara „Doina Gorjului”, „Ceata Junilor”, „Lugojana”, „Zarandul”, „Bihorul” sau „zestrea Gugulanilor”, formaţii culturale, dar şi reprezentative a unor naţionalităţi conlocuitoare, dar şi ansamblurile din  ţările participante.

Vor fi prezenţi şi soliştii vocali: Nicoleta Voica, Petrică Moise, Andreea Voica, Camelia Miuţescu, Carmen Popovici – Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, s.a alături de ansamblurile prezente la festival. De asemenea Joi se va depune o coroană de flori la Monumentul Crucificării din faţa Catedralei Mitropolitane. În program se mai află şi o paradă a portului popular pe traseul Catedrală – Parcul Rozelor. De asemenea în ultima zi a festivalului de la ora 11.00 formaţiile participante vor susţine un spectacol la Muzeul Satului Bănăţan.

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi la Teatru de Vară din Parcul Rozelor între orele 19,30 – 24,00, la sărbătoarea folclorului mondial al „Festivalului inimilor”

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share