27/11/2020

Festivalul Lubeniţei – Gottlob 2015

Nu există timişorean să nu fi auzit de lubeniţa de Gottlob. Toată lumea o caută în piaţă, de multe ori lubeniţa anunţată ca fiind din localitatea timişeană nu este de fapt de acolo. Pentru a vedea ce înseamnă într-adevăr lubeniţa, timișorenii sunt invitaţi la o nouă ediţie a Festivalului Lubeniţei, eveniment ce va avea loc la Gottlob,  sâmbătă şi duminică.

Parada v-a începe Sâmbătă 15 August 2015, la ora 18.00 din faţa Şcolii din Gottlob, cu majoretele din localitate, majoretele din Nădlac – Arad, Formaţia de dansuri Gottlob, Ansamblul de dansuri de la Sviniţa şi Fanfara de la Recaş.

Între orele 18.30 şi 20.30, pe scena amenajată lângă baza sportivă va avea loc un spectacol artistic oferit de majorete şi formaţiile de dansatori.

De la ora 20.30 pe scenă va urca îndrăgitul cântăreţ Petrică Miulescu Irimică, iar de la ora 22.30 doamna cântului popular bihorean, Florica Zaha. În pauze, umoristul Ioan Selesi.

În cea de-a doua zi, Duminică 16 August, pe scena Festivalului Lubeniţei va urca, de la ora 19.00: DJ Şteff, iar de la ora 22.00 Daniela Gyorfi. De la ora 24, 00 din nou DJ Şteff.

„După cum anunţam anul trecut, în 2015 Festivalul Lubeniţei are o nouă formă de prezentare. Calitatea superioară este adusă acum de un proiect câştigat de Primăria Gottlob. „Prin proiectul pe Măsura 322 “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, avem cuprinse reabiliatrea drumului Gottlob-Tomnatic, construirea unei creşe cu două grupe şi o componentă culturală, realizarea unui târg tradiţional. La noi, târgul este Festivalul Lubeniţei. Astfel, au fost achiziţionate 50 de standuri de prezentare, 20 de corturi, instalaţie audio pentru scenă, staţie, microfoane şi boxe. Partea culturală a proiectului are o valoare totală de 47.157 euro + TVA”, spune viceprimarul din Gottlob, Cristian Cerba.

Sunt aştepaţi cu drag  toţi cei care sunt amatori de petreceri câmpeneşti, ditracţie şi voie bună la Festivalul Lubeniţei Gottlob 2015.

 

Veniţi de luaţi lubeniţă!

 Primăria Gottlob

 

Stejărel Ionescu

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share