Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Festivalul Medieval Dracula

 
Prima editie a Festivalului Medieval Dracula va incepe vineri 13 iunie la orele 18:00 si se va desfasura la ruinele Curtii Domnesti.
Piesa de rezistenta a festivalului este cu siguranta spectacolul in aer liber, „Vlad Voievod Draculea”, un capitol din faptele acelor vremuri la realizarea caruia s-a muncit peste doua luni de zile, sute de ore de munca, zeci de oameni implicati, atat tehnic cat si strategic, activitati conduse de catre Alina Dumbrava, Bogdan Jianu, Cosmin Padureanu, Adi Pavlovschi.
De asemenea, evenimentul a implicat recuzita, figuratie, actori, cascadori, regizor; toate elementele ce pot sta cu usurinta la baza unui film.
Initiatorii si organizatorii festivalului sunt Primaria Muncipiului Targoviste si Consiliul Judetean Dambovita.
 
Regizorul Bogdan Jianu, care deopotriva este si actorul-cascador din rolul principal, rolul Voievodului Vlad Tepes, ne-a marturisit astazi ca fiecare om din echipa tehnica a facut munca  a doi-trei oameni. Bugetul extrem de mic pentru anvergura acestei productii nu a permis o echipa mai numeroasa. Tot el a tinut sa precizeze ca au fost ajutati de catre coordonatoarea Alina Dumbrava, despre care a spus, citez: „nu numai coordonator, ci si producator chiar, pentru ca a avut grija sa ne fie alaturi de cate ori a fost nevoie. Acelasi sprijin si sustinere am primit-o si din partea primarului Gabriel Boriga.”
 
Alina Dumbrava, ne-a declarat:
„Vor fi prezenti actori precum, Carmen Tanase si George Alexandru, Radu Campean, actori ai Teatrului Municipal Tony Bulandra, Liviu Cheloiu, Sebastian Balasoiu, Puiu Jipa, Antonia Ionescu, Boris Petroff ne-a confirmat prezenta pentru interpretarea unuia dintre roluri, Bogdan Farcas, Ioana Farcas, de asemenea cascadorii actori de la Bucuresti, Dan Motanu, Mohamed Jbara, care au pus in aplicare cele mai importante cascadorii.
  Rolul lui Vlad Voievod Draculea este interpretat de Bogdan Jianu. Vlad Mirita este unul dintre capitanii lui Vlad Tepes alaturi de Cosmin Padureanu, Marian Simion si Adi Pavlovschi.
 Din scene nu vor lipsi efectele speciale, caii dresati, implicati in cascadorii spectaculoase, recuzita si costumele le avem de la Bucuresti, din studiourile Media PRO.
Evocarea momentelor istorice leate de Vlad Tepes se desfasoara in Muncipiul Targoviste, inca din anul 1996, la prima reprezentatie eu insami am facut parte din figuratia spectacolului, repetitiile de atunci s-au desfasurat pe o perioada de 2 luni , la acel moment spectacolul nu a implicat cascadori.
Din 1996, daca ne aducem aminte, Parada medievala s-a desfasurat in fiecare an alaturi de  spectacolul „Voievozii” in regia lui Dan Topa.
Acum 4 ani, Vasile Lupasc a scos pe piata cartea „Rastignit intre cruci” care a generat un scenariu realizat de actorul cascador, Ciprian Dumitrascu si a fost pus in scena la poalele Turnului Chindia. Spectacolul de atunci s-a realizat cu actori celebri si cascadori cam ceea ce ne dorim sa iasa si de data aceasta doar ca acum va avea o amploare deosebita. Dupa spectacolul de atunci, Parada Medievala s-a desfasurat fara anvergura momentului. Anul trecut de zilele orasului tot pe baza unui capitol din cartea lui Vasile Lupasc s-a  realizat o sceneta – „Vlad Tepes si solii turci” reprezentand un fel de prefata la spectacolul pe care ni-l dorim cu totii in 15 iunie.
La initiativa primarului Gabriel Boriga si a presedintelui Consiliului Judetean, Adrian Tutuianu, a luat nastere initiativa unui festival. S-a hotarat ca acesta sa aiba loc in data de 16 iunie cand noi aveam programat un spectacol si anume „Vlad Voievod Draculea”, spectacolul va fi integrat in acest festival si pe langa acesta se vor mai desfasura tot felul de evenimente medievale, targuri, ateliere, dansuri medievale, recitaluri de menestreli.
16 iunie va fi ziua in care se inchide Festivalul medieval Dracula si se va deschide Festivalul Babel.”
 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin