30/11/2020

Festivalul rachiului în Banat

Specialități la grătar, fasole la ceaun, gulaș și bineînțeles multe pahare plice cu tărie. Sunt doar câteva dintre reperele celei de-a cincea ediții a Festivalului Rachiului, care se desfășoară în acest final de săptămână, în comuna timișeană Sânpetru Mare. Din program nu lipsesc muzica, voia bună și concursurile, la care nimeni nu scapă “nepremiat”.

No, dragii mei, dară faceţi bine şi veniţi în Banat, că nicidecum nu puteți rata așa ceva, pentru că un astfel de eveniment se ține doar o dată pe an. Mâncărurile sunt pe alese, iar rachiul de prună o să vă dea ghes să ascultaţi și o muzică bună. Mâine 22 august cazanele vor clocoti nu sub un soare dogoritor de august ci cu rachiul bănăţean de la Sânpetru Mare. De la ora 15:00 sunteți așteptați cu specialitati la grătar, fasole la ceaun, gulaş şi bineînţeles, pahare pline la cea de-a cincea ediţie a „Festivalului Rachiului ”.

Evenimentul este organizat şi finanţat de Primăria comunei Sânpetru Mare, Uniunea Sârbilor din România, precum şi de câţiva „păcimaşi” sponsori. Bineînţeles că paharele se golesc mai cu efect când ai parte şi de câta program, că doar aşa e la momentele ale faine! Pentru concursul „ Cel mai bun rachiu ”, înscrierea concurenţilor se va face la organizatori, în ziua festivalului, până la ora 15:00. Singura condiţie- rachiul să fie din prune! După ce mai prinde ceva znagă asistenţa, contăm pe o concurenţă de nedescris la concursurile de jocuri săteşti precum „Tragerea de funie”, „Aruncarea bolovanului” sau „Alergatul în sac”. Cât despre programul artistic… o să fie „iuriş”! Vin la festival ansamblurile Kruna Sanmartinul Sarbesc , Plavi Delia Sânpetru Mare,Izvor Saravale , Tamburasii din Sannicolau Mare precum şi ansamblu din Radojevo (Serbia). Punctul forte al spectacolului- un concert extraordinar al lui Halid Muslimovic, anunță organizatorii evenimentului.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share