Festivalul „Zilele Basarabiei” Ediția a XVI-a

zilele1

Primăvară de primăvară, timp de 16 ani, în luna martie, Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara dă startul unuia dintre cele mai frumoase evenimente ale anului – Festivalul cultural „Zilele Basarabiei”, festival prin care aducem în sufletul timișorenilor o bucățică din tradițiile, valorile și datinile din Basarabia.

Noi, Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, ne propunem ca în acest an, la cea de a XVI-a ediție a festivalului, să promovăm tinerii talentați de pe ambele maluri ale Prutului. În acest an, evenimentul se va desfășura în perioada 25 – 27 martie, zile în care va avea loc un șir de activități culturale.
În ziua de 25 martie vom depune flori la bustul Regelui Ferdinand I din Piața Victoriei, în semn de comemorare a Unirii Basarabiei cu România de la 1918.
Festivitatea de deschidere a festivalului, la care sunt invitate autoritățile publice din oraș și județ, se va desfășura în data de 25 martie, începînd cu ora 18:00 la Biblioteca Județeană Timiș, secția de Arte „Deliu Petroiu” și va fi urmată de premiera filmului realizat de Victor Istrati, „Să vezi Parisul”.
Tot în 25 martie, ziua deschiderii festivalului, organizăm în premieră evenimentul „Basarabia prin ochii copiilor”, în cadrul căruia OSB Timișoara va povesti elevilor din clasele I – IV-a, care își fac studiile la Liceul de Arte „Ion Vidu” din Timișoara, istoria Basarabei.
În cea de-a doua zi, la Centrul Multifuncțional Bastion, la ora 14.00, ne așteaptă tradiționalul eveniment dedicat scriitorilor din Basarabia. În acest an, vom discuta într-o atmosferă cordială împreună cu scritorii Nicolae Rusu și Vlad Zbârciog – despre istoria Basarabiei și greutățile prin care au trebuit să treacă în perioada sovietică românii din Basarabia.
În seara aceleiași zile, pentru a mai destinde atmosfera, începând cu ora 21.00, OSB Timișoara vă învită în club DAOS pentru un concert de neuitat. Invitații noștri vor fi nimeni alții decât HARMASAR, FLASH BLOOD și SONATIC. Vă așteptăm cu drag la o seară cu muzică rock interpretată de tineri artiști!
Evenimentele din ultima zi a festivalului vor începe la ora 14.00, la Centrul Multifuncțional Bastion, unde va avea loc Conferința intitulată „Generația Unirii – context istoric, acțiuni, rezultate” în cadrul căreia va fi inițiată o dezbatere cu subiectul „De ce poate/nu poate generația actuală deveni Generația Unirii?”
Pentru a încununa frumos a XVI-a ediție a Festivalului cultural „Zilele Basarabiei”, duminică, 27 martie, va fi organizată o seară socială, unde ne vom întâlni în sânul familiei OSB, vom depăna amintiri și ne vom bucura din plin de prezent. Vă așteptăm cu drag!

***
Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, o voce studențească puternic auzită de-a lungul anilor, mai exact din 3 mai 2001, data în care a fost înființată. Este o asociație non-guvernamentală, non-profit și neafiliată politic având drept principal obiectiv susținerea, integrarea și motivarea studenților basarabeni veniți la studii în Timișoara. Are un istoric destul de bogat în ceea ce privește promovarea valorilor naționale, implicarea într-un șir de proiecte culturale și sociale la nivel național.

Mai multe detalii pe: zilelebasarabiei.ro
Persoană de contact: Artur Țventarnîi
E-mail: osbtimisoara@gmail.com
Telefon: 0774489147

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share