Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Festivalului de folclor “Maratonul cântecului și dansului popular sârbesc”

 

 Uniunea Sârbilor din România cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relatii Interetnice, Ministerului Culturii  și a  Primăriei Municipiului Timişoara a organizat  în  data de 16 septembrie 2016  acţiunea culturală pentru promovarea  valorilor tradiţionale şi a folclorului autentic al sârbilor din Banat sub denumirea Festivalului de folclor “Maratonul cântecului și dansului popular sârbesc”, ajunsă la  cea de-a XXIII-a ediţie.

La Festival au  participat  formații de folclor sârbesc din România și Serbia, la această acţiune luând parte peste 500 de dansatori.

La început a avut loc parada  portului popular, pornindu-se de la Catedrala Mitropolitană – Piaţa Operei (pe partea cu magazinul „Marelbo”, Segafredo, Restaurantul Lloyd, Opera Naţională şi retur pe partea cu Mc Donald’s, magazinul ”Pantoful Galben” şi până la Filarmonica Banatul, şi de acolo în continuare până la scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor, unde fiecare formaţie s-a prezentat publicului prin cântec, joc şi voie bună.

La fel s-a întâmplat şi în timpul paradei, când grupurile de dansatori au oprit în Piaţa Operei unde au încins mai multe jocuri populare în aplauzele publicului prezent în piaţă.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share