Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

„Fii activ pentru Dunăre”, la Zilele Internaţionale ale Dunării!

Ziua Internaţională a Dunării a fost sărbătorită pentru prima dată în 29 iunie 2004 pentru a marca zece ani de la semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea. De atunci, în fiecare an, statele situate în bazinul Dunării sărbătoresc, pe 29 iunie, fluviul Dunărea.

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), ca în fiecare an, fidel temei propuse de Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea, “Fii activ pentru Dunăre!”, sărbătorește acestă zi, prin “ape curate”. Angajații ABA Banat au început încă de luni, 24 iunie, activități de igienizare, pe Valea Țerovei ( Reșița) cu scopul de a combate şi preveni poluarea cu plastic a apelor Dunării, prin afluenți. Mesajul ABA Banat este unul simplu: aruncând sticlele de plastic în zone neamenajate colectării selective, acestea vor ajunge implicit în Dunăre, transportate de afluenții săi. Selectați, fiți activi, pentru ca să nu poluați cu plastic Dunărea!

Administraţia Bazinală de Apă Banat a organizat și activități recreative pentru copii, care știm că   se manifestă cel mai bine prin desen și sport. Astfel, 18 copii din Timișoara și Reșița, au participat joi, 27 iunie, la celebrarea Zilei Internaționale a Dunării, prin desen, sport și voie bună.

Copiii transmit prin desenele lor că iubesc Dunărea, știu că ea este habitatul pentru multe specii de pești și numeroase păsări, și doresc să se bucure cât mai mult de frumusețile oferite de acest măreț fluviu. Toți cei care ne dorim ape curate şi mediu sănătos, trebuie să ne aducem contribuţia. Apa curată reprezintă o viață prosperă pentru toți!, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share