Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

„Fii voluntar, fii Crucea Rosie!”

Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie este cunoscuta in intreaga lume ca o organizatie de ajutor umanitar, reunind peste 128 000 000 de membri, ce actioneaza consecvent in vederea prevenirii si alinarii suferintelor provocate de razboaie, conflicte armate, tensiuni politice, dezastre si calamitati naturale sau sociale. In ciuda consecintelor din ce in ce mai insemnate ale inundatiilor, alunecarilor de teren si ale altor dezastre naturale, membrii si voluntarii Crucii Rosii au fost intotdeauna alaturi de cetateni.

In data de 4 iulie, aceasta organizatie a implinit 138 de ani de existenta. Pentru a marca acest eveniment, filiala de Cruce Rosie Dambovita a desfasurat mai multe activitati, printre care se regaseste un cort amplasat pe Platoul Prefecturii, unde voluntarii Crucii Rosii au distribuit materiale informative, au realizat demonstratii de prim ajutor si au efectuat, in mod gratuit, masurari ale tensiunii arteriale si ale glicemiei pentru cetateni. Toate activitatile s-au desfasurat sub deziva „Fii voluntar, fii Crucea Rosie!”

Gheorghe Popescu: „Pentru a marca acest eveniment, am aplasat corturile noastre pe Platoul Prefecturii, unde incercam sa simulam diferite exercittii de prim-ajutor. Vrem ca toata lumea din Targoviste si chiar din judet sa invete macar elementele de baza pentru acordarea primului ajutor. Totodata, in acest weekend, incercam sa formam 20 de instructori pe prim ajutor la Centrul Judetean de la Galma, sub coordonarea doctorului Aldea, care a participat recent la un curs de instructor-formator ai Crucii Rosii Romane, la Brasov. „

Directorul Crucii Rosii a dezvaluit si cateva dintre cele mai importante planuri de viitor ale filialei dambovitene.
„Incercam in luna august sa acordam primul ajutor de Costinesti. Primarul din Costinesti, fiind adevarat voluntar al Crucii Rosii Dambovita, a intrat in cooperare cu noi. Astfel, patru serii de cate 10 voluntari, coordonati de voluntarii cu experienta, vor acorda primul ajutor pe plaja din Costinesti.”
Fie ca au stiut de amplasarea corturilor pe platou, fie ca au trecut intamplator prin zona, targovistenii au raspuns pozitiv initiativei Crucii Rosii Dambovita, masurandu-si tensiunea si glicemia. 
” Multa sanatate membrilor si conducerii Crucii Rosii Dambovita! Sa o tina in continuare asa, pentru ca este foarte bine!
Le urez mult succes in tot ce vor face! Sa ajute in continuare cat mai multi oameni!
La multi ani, sa le dea Dumnezeu sanatate si sa aiba grija de oamenii in suferinta!” sunt doar cateva dintre urarile cetatenilor pentru Crucea Rosie, la implinirea a 138 de ani de existenta.
In prezent, la Crucea Rosie Dambovita sunt in jur de 150 de voluntari activi. Andreea Diaconu, voluntar Crucea Rosie Dambovita, a spus ce inseamna pentru ea a fi voluntar in cadrul societatii umanitare:

„A fi voluntar inseamna a fi alaturi de oameni, a-i ajuta atunci cand au nevoie. Un voluntar de la Crucea Rosie ofera informatii despre primul ajutor, stie sa acorde primul ajutor si participa la diferite actiuni pentru a-i ajuta pe ceilalti.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin