21/06/2021

Finantare rambursabila pentru Complexul de natatie din Targoviste

bazi1
foto: targovistenews

Consiliul Local Municipal Targoviste intrunit astazi in sedinta extraordinara, avand in vedere:

Raportul de specialitate al Directiei Economice nr.129/ 15.05.2015 privind aprobarea bugetului creditelor interne pe anul 2015

Prevederile HCL nr. 1331/ 18.05.2015 referitoare la aprobarea contractarii unei finantari ramburasbile de la CEC BANK SA –Sucursala Targoviste

Prevederile Legii nr 273/ 2006  referitoare la finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare

Prevederile art.36 alin.4 lit ”a” din Legea Administratiei Publice Locale nr. 215/2001 republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

In temeiul art. 45 din Legea Administratiei Publice Locale nr. 215/2001 republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

A hotarat aprobarea creditelor interne pe anul 2015.

Astfel s-a votat si proiectul de hotarare privind aprobarea contractarii unei finantari rambursabile interne in valoare de 18.571.000 lei de la CEC BANK S.A- Sucursala Targoviste.

Finantarea rambursabila va merge catre Complexul de natatie, acolo unde in prezent stadiul lucrarilor are un grad 65% de finalizare.

”Asigurarea cotei de finantare din partea primariei este de 50% din valoarea proiectului. Fara aceasta finantare nu poate fi terminat proiectul. Primaria a avut un contract cu o anumita banca, dar aceasta banca a refuzat sa continue colaborarea. In momentul de fata suntem in acest punct si reusim sa deblocam situatia Complexului de natatie si vom putea sa demaram lucrarile mai repede.Din cauza lipsei de finantare, merge destul de greu, insa cu finalizarea licitatiei pe proiectul de executie, vom putea sa intram intr-un ritm foarte rapid. Sper ca in curand sa avem vesti bune si cu privire la centura. (Cristian Stan)

De asemenea primarul Cristian Stan a mai adaugat ca  sistarea platilor pe PIDU A inseamna oprirea lucrarilor. Iar cel mai defavorabil deznodamant este ca orasul  Targoviste sa ramana in stadiul din prezent. PIDU B are deja un grad de 90% finalizare, iar astazi in zona PIDU A au inceput din nou asflatarile.

Primarul ne-a asigurat de asemenea ca pana la finalul anului vor fi finalizate atat Baza de natatie cat si lucrarile din cadrul PIDurilor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share