28/10/2020

Fiți responsabili! Nu vă expuneți unor riscuri!

Furtul de energie realizat prin intervenţii neautorizate sau instalaţii improvizate poate genera accidente având consecințe deosebit de grave, cum ar fi vătămarea corporală gravă sau chiar moartea prin electrocutare.

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vă reamintesc că în conformitate cu prevederile art. 92 din Legea nr. 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

De asemenea, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

 

Dacă aveți suspiciuni  cu privire la nerespectarea normelor legale de consum de energie electrică nu ezitați să sesizați polițiștii sau furnizorul de energie electrică.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share