Florin Jianu în drum spre Arad a făcut o escala la Timişoara

Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), fost ministru pentru IMM-uri, a fost prezent la Timișoara, unde a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri și cu autoritățile locale.

În conferinţa de presă susţinută de Florin Jianu, acesta a prezentat câteva măsuri și proicte pe care CNIPMMR le va promova și va încerca să le pună și în practică, în următoarea perioadă, mai ales că Timișoara se află în primele rânduri în ceea ce privește antreprenoriatul, cu peste 3.000 firme înregistrate numai în perioada ianuarie -iulie 2016, un număr dublu, față de Arad. Peste 37.000 de firme sunt înscrise în CNIPMMR, dar şi un lucru negative, 989 de companii au fost dizolvate, în perioada ianuarie 2016 în România.

„Timișoara este un pol important, de aceea ne aflăm aici, astăzi, pentru a revigora filiala teritorială. Atragem atenția că guvernul a aprobat recent o OUG care elimină posibilitatea IMM-urilor de a veni cu 50% garanții de participare, cifră de afaceri, garanții și bună execuție la contractele de achiziții publice. Acest fapt va afecta negativ peste 90% dintre IMM-urile din România. Noi am propus pentru  contractele până la 10 milioane de euro să reducem la jumătate garanțiile și pentru companiile mari”, spune Jianu.
Un a obiectiv important al consiliului este sprijinirea turismului, deoarece în România există un potențial foarte mare. “Cu acest prilej felicit Timișoara pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021. Veți vedea ce impact turistic și economic puternic va exista în Timișoara, nu numai în această perioadă când va fi capitală culturală, ci mult timp după aceea. Dovadă este Sibiul care a rămas la un nivel turistic extrem de ridicat”, este mesajul șefului CNIPMMR.
Florin Jianu are şi propuneri legislative privind parteneriatul public-privat și privind funcționarea holdingului. De asemenea, oamenii de afaceri cer și o lege a prevenției.  Statul să nu mai dea nicio amendă fără a face o  prevenție, fiindcă antreprenorii nu au cum să cunoască toate legile existente. Domeniul este foarte stufos. Oamenii de afaceri mai cer și o lege a debirocratizării. Statul să nu mai ceară niciun document pe care deja îl deții. Exemplu este certificatul fiscal.
Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Aradului, printre care Mihaela Breaz, directorul executiv CNIPMM Arad, care şi ea  a felicitat Timișoara că a reușit să câștige titlul de Capitală Culturală Europeană pentru 2021, iar  Viorica Mureșan, manager general FB Consulting –Consultanță în Afaceri Timișoara, a explicat că un grup de întreprinzători a înființat o asociație care să vină în sprijinul antreprenorilor. “De aceea vom organiza o întâlnire amplă și vom explica amănunțit strategia noastră de acțiune și cum am gândit să funcționeze acest grup de fondatori, specialiști și experți fiecare pe un anumit domeniu, tocmai pentru a veni în sprijinul antreprenorilor”, a spus Mureșan.
Florin Jianu a fost ministrul IMM-urilor și a mediul de afaceri și turism din martie până în decembrie 2014, a fost președinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători, din ianuarie 2012 până în martie 2014, și președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, din ianuarie 2008 până în martie 2014.

Stejarel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share