22/10/2021

Florin Piersic, la a 81-a aniversare la Timişoara

Cei ce 81 ani pe care actorul Florin Piersic îi va împlini peste câteva zile, mai exact în 27 ianuarie, decizie luată de actor, acesta fiind “străin în noapte”, dar nu singur ci alături de Medeea Marinescu.

Seara zilei de 26  ianuarie, îl va găsi pe scena Operei Naționale Române din Timișoara, cu un spectacol care a devenit un adevărat brand teatral al ultimului deceniu în România:  ”Străini în noapte”.

O comedie romantică scrisă de Eric Assous și regizată de Radu Beligan, în care Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în crepusculul vieții sentimentale și care, în absența soției, își începe noaptea  într-un bar, de unde pleacă spre casă  însoțit de Juliette (rol interpretat de  actrița Medeea Marinescu), o femeie  tânără și senzuală, ce-și învăluie identitatea într-o stranie țesătură de minciuni și secrete. Pierre află în acea seară un lucru care îi va schimba viața.

”Străini în noapte” este, în fond, o profundă și melancolică meditație  despre  fragilitatea relațiilor umane și despre cum trecerea timpul ne schimbă.”Sunt fericit să-mi petrec  această aniversare la  Timișoara, un loc de care mă leagă prietenii de o viață, cu un public matur cultural, subtil și rafinat, un loc de care mi-e mereu dor și în care mă simt întotdeauna dorit”,  mărturisește Piersic.

Decorul  spectacolului este opera lui Puiu Antemir, costumele  sunt creația renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustrația muzicală este realizată de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

Spectacolul începe la ora 19, iar biletele au fost puse în vânzare la Agenția Operei din Timișoara.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share