Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Gabriela Firea ar putea prelua președinția PSD. Aceasta vine cu un mesaj occidental, de dreapta, citându-l pe Ion Rațiu

La ora la care scriu, PSD  se află la capătul aproape ars al fitilului. Gargara cu ”am câștigat alegerile” nu o mai ascultă nici cele trei milioane de cetățeni care i-au votat.

PSD se bazează pe un electorat majoritar în zona rurală, iar în marile orașe voturile au fost împărțite egal între partide: Constanța și Iași – PSD, Timișoara și Cluj-Napoca – PNL. A fost nevoie de generații noi astfel încât azi conștiința românescă,  societatea civilă a anului 2017 are o altă traiectorie și aici se vede clar tendința electoratului stabil, imaginea alegătorului care de unsprezece zile stă în stradă cerând o politică transparentă. Pitești, Bacău, Brăila, Buzău, Craiova și Galați oferă, de asemenea, grupuri de simpatizanți PSD, în mare parte viabile și cu un trend modern, democrat, dar la mare luptă cu adversarii politici, astfel primarii PSD se văd încolțiți atât de electoratul contracandidaților din propriile orașe, cât și de protestele de la București. Analiștii din interiorul partidului condus acum de Liviu Dragnea recunosc că orice mișcare greșită poate scoate PSD în afara prim-planului politic, unul câștigat extrem de fragil, cu 18% din totalul populației cu drept de vot. Pe raționamentul că morții din Teleorman nu mai pot vota și, cu alte mari orașe – Oradea, Botoșani, Ploiești, Piatra-Neamț, Suceava,- câștigate de PNL, puterea politică la nivel național, nu se află nici pe departe în mâinile PSD. Așadar, cu alegerile din 11 decembrie 2016, având de partea lor peste 3 milioane de alegători, jumătate din ei sunt simpatizanții primarilor din marile orașe citate mai sus plus București. Și am adus în discuție primăria capitalei întrucât aici există cel mai dens bazin electoral, câteva sute de mii de votanți ai Gabrielei Firea care se regăsesc și pe listele de la alegerile parlamentare.
În condițiile în care protestele se desfășoară în curtea păzită de Gabi Firea, aceasta nu este străină de realitatea din stradă. Interesele unor lideri PSD cu probleme în justiție, interesele de afaceri ale acelorași și ale altor membri ai partidului, vor determina ”aripa tânără” să ia atitudine și să dea o nouă direcție politicii social-democrate. Să nu uităm că pe fondul lipsei de transparență și a conștientizării pierderii electoratului, atât un ministru, Florin Jianu, cât și primarul municipiului Iași, Mihai Chirică, au făcut pasul înapoi, dezicându-se de acțiunile din ultima perioadă ale guvernului. Având ca fundament teama de o nouă condamnare, precum și dorința rapidă de a rezolva problema justiției, Dragnea l-a transformat în cel mai viu și vocal politician pe Klaus Iohannis într-o singură noapte- în noaptea în care guvernul Dragnea – Grindeanu a dat, într-o manieră fără precedent, cele mai controversate acte legislative din ultimii 25 de ani. Primarii marilor orașe, în frunte cu Gabriela Firea, se gândesc deja că partidul o ia la vale și nu vor accepta să rămână agățați de actualii lideri din eșalonul unu, cei care au pierdut capitalul politic. Să ne amintim că la discursul președintelui Iohannis, Ecaterina Andronescu nu a părăsit plenul parlamentului. Sunt mulți membri de partid care au dezvoltat animozități față de baronul de Teleorman si acoliții săi, un politician fără vlagă care nu se va mai putea salva politic. Nu s-a gândit niciodată că înviind morții la vot, ăștia îl vor lua cu ei în groapă. În acest moment PSD nu mai are imagine, nu mai are susținere. Dar surpriza va veni în forță de la Gabriela Firea, cea care după o pauză de câteva zile și-a redeschis contul de facebook și, pe principiul că mai luăm ce ne rămâne de la Iohannis, va strânge rândurile și va schimba traiectoria partidului. La ora acestui articol Klaus Iohannis devine cel mai puternic lider al opoziției și nu neapărat al opoziției politice, cât al opoziției față de regimul Dragnea. Imaginea președintelui este una pe profilul românilor din stradă, pe dorințele lor, chiar dacă acesta nu ar face opozitie cu nimeni. Simplul comportament transparent, direct, uman si autoritar în același timp, se pliază pe nevoia cetățenilor de decență și atenție. Greseala monumentală a PSD este -mai mult decât în acțiuni- în atitudine, prin ignorare, nepăsare și minciună. Cu certitudine protestatarii ar avea rezerve să se alinieze în spatele vreunui lider PNL sau USR, dar la fel de sigur este faptul că se vor regăsi în discursul Președintelui Iohannis. Șansa Gabrielei Firea este să nu se certe cu președintele, să introducă wi-fi în autobuze, să salveaze animalele de la circ și să scutească banii contribuabilului înființând companii ale Primăriei Generale. Lucruri pe care deja le face. Dacă zâmbiți, aș vrea să faceți un exercițiu de memorie și să luați în calcul că este și președintele organizației PSD Ilfov.

A revenit în forță pe facebook după ce a șters postarea de susținere a guvernului Grindeanu.

Ați auzit bine, mesajul este clar: șterg pentru că nu te mai susțin! După mai multe zile, Gabi Firea, apare în media online cu totul schimbată, cu un mesaj de dreapta, cu un mesaj al străzii în care il citează pe Ion Rațiu: „Voi lupta până la ultima picătură de sânge pentru a avea dreptul să nu fii de acord cu mine”.

„O nouă săptămână, un nou început! Sper că mai bun… Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele de susţinere şi gândurile pozitive pe care mi le-aţi transmis❤ Acestea m-au ajutat să rezist, într-un ocean de ură. #Voilupta întotdeauna pentru dreptul fiecăruia dintre noi de a ne spune opinia. Fără injurii, fără violenţă, fără ameninţări, chiar cu moartea. Tipul acesta de mesaje l-am îndreptat către autorităţi. Nimeni nu se poate ascunde la nesfârşit după un computer.
România este a noastră, a tuturor! Să învăţăm să ne ascultăm argumentele. Orice eroare se poate îndrepta. Cine este fără de greşeală? „Cel ce este fără de păcat să ridice piatra!”
Ne iubim cu toţii ţara – asta trebuie să ne unească!
„Voi lupta pana la ultima picatura de sange pentru a avea dreptul sa nu fii de acord cu mine” (Ion Ratiu)”, a scris Gabi Firea.

Mesajul meu către membrii PSD este: ”ȚINEȚI-VĂ FIREA!”

Deşi a intrat în viaţa politică oficial în 2012, Gabriela Firea a devenit în ianuarie 1999 consilierul pentru relaţii publice şi imagine a premierului Mugur Isărescu şi în perioada februarie-decembrie a aceluiaşi an a fost purtătorul de cuvânt al Guvernului şi secretar de stat în acelaşi Cabinet. Cariera de jurnalist şi-a început-o la un cotidian săptămânal din Bacău şi a încheiat-o la trustul Intact, condus de un alt om politic, fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, condamnat pentru corupţie. Cu toate acestea, Gabriela Firea a optat pentru înscrierea în PSD şi a câştigat, în 2012, un mandat de senator pe listele social-democraţilor, apoi a fost purtătorul de cuvânt al fostului premier Victor Ponta în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014, cariera sa politică culminând cu câştigarea unui mandat la Primăria Generală.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share