20/09/2021

Gala Excelenţei în Afaceri

Anul acesta “ Topul Firmelor”, pentru 2015, s-a derulat sub semnul celui mai important moment din istoria recentă a orașului: Timișoara, Capitală Culturală Europeană. „Omul se naște o singură dată în viață. O țară se naște de mai multe ori. Ultima dată, România s-a născut la Timișoara”, a spus Î.P.S. Ioan Sălăjan, Mitropolitul Banatului. Cuvinte pline de har și emoție pe care cei de la CCIAT le-au preluat ca motto al evenimentului.

Topul este organizat de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, de mai bine de douăzeci de ani,  eveniment devenit unul destul de important în vestul României, ceea ce reprezintă cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri.

Clasamentul pentru 2015 a adus în ring 8.554 de firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate din 28.567 de firme care au depus bilanțul contabil. Dintre acestea, au fost evidenţiate 1.743 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III. Un număr de 241 de firme care s-au clasat pe unul din primele trei locuri, în ultimii patru ani, au fost recompensate cu Distincţia de Excelenţă, iar 119 firme care s-au clasat pe primele trei locuri, în ultimii șase ani, au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Anul acesta, Gala Excelenței în Afaceri aduce mai mulți participanți. Nu doar că s-au clasat mai mulți întreprinzători pe primele trei locuri, dar și în sală au fost mai mult cu 150 de persoane. Totodată, în afara premiilor acordate firmelor care ocupă locul I, II, și III, CCIA Timiș acordă și premii speciale. Ca și noutate am acordat trei premii: Trofeul de Excelență, pentru competitivitatea investițională, câștigat de Clubul European de Afaceri, Trofeul de Excelență pentru cel mai inovativ start-up, câștigat de tânărul care a realizat imprimanta 3D și un al treilea premiu a fost pentru Uniunea Sărbilor din România, a declarat Florica Chiriță, managerul general al CCIAT.

Aflat la cea de-a opta ediţie, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul şi rolul pe care universităţile timişene le deţin în elita învăţământului academic românesc.
Începând din 2014, CCIA Timiș acordă Trofeul de Excelenţă pentru Responsabilitate Socială, iar pentru a doua oară, s-a acordat Trofeul de Excelență pentru Cultură.
De asemenea, au fost acordate diplome aniversare pentru două firme membre ale CCIAT: Cramele Recaș, la aniversarea a 25 de ani de la înființare, și FELIX RAMIRO, cu ocazia împlinirii a 4 ani de la deschiderea primului magazin din Timișoara.

Ca și la edițiile anterioare, premiile au fost înmânate de conducerea CCIAT, de oficiali ai administrației publice locale – Prefectul Județului Timiș, Președintele Consiliului Județean Timiș, Primarul Municipiului Timișoara, de personalități ale mediului academic și diplomatic.

Prosperitatea mediului de afaceri și creșterea economică a județului Timiș sunt marcate de Topul Firmelor, implicit de rezultatele CCIAT, ceea ce anul acesta au fost cu aproape 100 de participant mai mult când au fost cu puţin peste 700 de participanţi.

Mediul de afaceri a reacționat mult mai bine în acest an. Județul Timiș are o poziție foarte bună pentru domeniul de afaceri. Orașul Timișoara a fost declarat pentru al doilea an consecutiv, de către prestigioasa revistă Forbes, drept cel mai bun loc pentru afaceri. Aici activitatea economică este destul de susținută. Exportul și activitatea firmelor ocupă primele locuri în Timiș, care contribuie la dezvoltarea economică. Dacă în anii trecuți erau circa 6.500 de firme care depuneau bilanțul și care erau eligibile pentru a participa la Topul Firmelor, pentru 2015 au fost peste 8.500 de firme care au reușit să fie eligibile, din circa 28.000”, a precizat Giorgică Cornu, președintele CCIAT.

Momentele  artistice au fost  oferite de Filarmonica „Banatul” Timișoara, Casa de Cultură a Studenţilor Timișoara, Trupa de dans Reflex., invitat special fiind Corina Chiriac.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share