Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Gorunul Centenarului Marii Uniri plantat la Țebea

De Ziua Armatei, Consiliul Județean Hunedoara împreună cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara a organizat evenimentul festiv ”Eroi în Panteonul Moților de la Țebea – 100 de ani de la Marea Unire”.

 

Festivitatea a fost dedicată, în principal, eroilor căzuți în Războiul de Reîntregire a țării, care-și dorm somnul de veci în cimitirul din Țebea, dar și tuturor eroilor României,  care au luptat cu arma în mână pentru apărarea pământului strămoșesc. Ceremonia a îmbrăcat și un aer de sărbătoare, s-a aniversat Ziua Armatei și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. La invitația Consiliului Județean, la ceremonie au participat parlamentari din județul  Hunedoara, subprefectul județului Hunedoara, Dorel Bretean, primari din zona Bradului și de pe Valea Mureșului, consilieri județeni, reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Batalionului 26 Cercetare – Supraveghere Montană ”Avram Iancu” din Brad, reprezentanți ai instituțiilor subordonate Consiliului Județean Hunedoara, ai altor instituții publice  din județul Hunedoara. La mormintele eroilor au fost depuse ghivece de crizanteme în așa fel încât să se  formeze culorile steagului național. Au mai fost aduse și jerbe și coroane de flori.

„Pentru a marca așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri, la finalul ceremoniei din Panteonul Moților de la Țebea am plantat împreună Gorunul Marii Uniri. Am sărbătorit Armata și Marea Unire, dar i-am omagiat și pe eroii neamului”, a precizat  Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara.  Întrega conducere a CJ Hunedoara și toți cei  prezenț și care au dorit,  au pus o mână de pământ la rădăcina gorunului, iar copiii îmbrăcați în costume populare l-au udat din belșug cu apă.

Festivitatea s-a încheiat cu un recital de cântece patriotice oferite de cunoscuți interpreți hunedoreni acompaniați de Ansamblul Profesionist ”Drăgan Muntean”.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share