30/11/2020

Grupul de solidaritate comunitară „Vă ajutăm din Timișoara!” pornește la drum.

Starea de Urgență devine de la o zi tot mai critic, au început să se închidă complet orașele, să se interzică circulația, nu numai noaptea, ci și ziua, ceea ce a dus la constituirea grupurilor de solidaritate comunitară. Este vorba de acele grupuri ce sunt formate din personae care fac voluntariat, făcând cumpărături persoanelor de peste 65 ani, primind o listă de cumpărături de la acestea, cum ar fi produse alimentare, legume, fructe, medicamente sau produse de strictă necessitate.

Cei care doresc să li se facă aprovizionarea pot suna la voluntarii de la „Vă ajutăm din Timișoara”, la numărul de telefon 0356-406517, sau pe pagina de internet www.ajutamdintimisoara.ro sau pe Facebook

Persoanele peste 65 ani reprezintă cel mai mare risc de infectare cu Covid-19, de aceea se dorește izolarea acestora la domiciliu, și în acest fel se limitează și răspândirea virusului.

Grupul s-a format în colaborare cu grupul “Vă ajutăm din Cluj!” și reunește mai mulți cetățeni activi din organizații implicate civic din Timișoara: Federația Inițiativa Timișoara, Look Inside și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. Scopul principal este acela de a oferi voluntar asistență categoriilor de persoane cu grad ridicat de risc în cazul unei infecții cu Covid-19 prin facilitarea aprovizionării cu alimente, medicamente și alte materiale indispensabile dar și prin consiliere psihologică la telefon. Grupul intenționează să pună la dispoziția autorităților capabilitatea de acțiune de care dispune și să depună diligențe pentru a da curs oricăror cerințe de ajutorare a cetățenilor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share