03/12/2020

Heraeus inaugurează noua fabrică din apropriere de Timişoara

Concernul german Heraeus a inaugurat în cadrul unui eveniment festiv noua sa locaţie din Comuna Chişoda, din imediata apropiere a Timişoarei, fiind create pentru început 100 de locuri de muncă, urmând ca în cel mai scurt timp să mai fie create încă 150 de locuri.
Sediul central al concernului este în Germania, la Hanau, concernul fiind una dintre cele mai mari intreprinderi familiale la nivel global, ce a fost înfiinţat în 1851, şi de atunci şi până în prezent este în propietatea familiei fondatoare.
Concernul produce componente şi sisteme de materiale adaptate cerinţelor diferitelor industrii, precum: industria oţelului, electronică, chimică, auto şi telecomunicaţii. Are peste 100 de locaţii în 38 de ţări, cu o cifră de afaceri din comerţul cu metale preţioase în 2014, de aproximativ 54 miliarde lei, şi un număr de 12 600 de angajaţi, la nivel global, din care 6300 în Europa.
„ Cei aproximativ 100 de angajaţi ai Heraeus fabrică de la începutul anului pastă de lipit, pulberi metalice şi alte materiale de contact, în special pentru furnizorii industriei auto. Asigurăm un nivel ridicat de calitate a producţiei – un mare avantaj pentru clienţii noştri”
a subliniat managerul general al concernului, Samuel Cireş.
Şi primarul Comunei Chişoda, Iosif Ionel Toma se bucură de punerea în funcţiune a noii fabrici: „Heraeus este încă o confirmare a faptului că oferim în comuna noastră condiţii cadru+atractive pentru companii internaţionale”.
Printre personalităţile prezente la eveniment s-au mai aflat: Preşedintele Heraeus Electronics, dl. Frank Stietz, Consulul Germaniei la Timişoara , dl Rolf Maruhn, Prefectul Judeţului Timiş Eugen Dogariu şi Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, precum şi alte personalităţi din Germania.
Preşedintele concernului, dl. Frank Stietz a ţinut să precizeze: „ Anul viitor vom mări suprafaţa de producţie la 11 200 metri pătraţi. Atunci vom demara şi producţia de Direct Cooper Bondings (DCB), o combinaţie de oxid de aluminiu-ceramic acoperit de un strat de cupru. Aceste substraturi metalo-ceramice sunt utilizate în industria de automobile şi a electronicii de putere. Compania intenţionează ca în perioada următoare să creeze 150 de noi locuri de muncă”.
Luările de cuvânt au fost în limba română şi în engleză .
Programul a mai cuprins: un tur al oraşului, program muzical cu formaţia Timişoara Big Band, dansuri populare din Banat, tur ghidat al fabricii şi un bufet suedez.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share