Horațiu Mihaiu: BABEL FAST merită toată atenția târgoviștenilor

prefectura1

BABEL se afla deja în a șasea zi de Festival. Este incredibil cîte spectacole și invitati au fost prezenți în orașul nostru și cate mai continuă să vină. De-a lungul acestor zile am reușit să stăm de vorbă cu artiștii straini, cu regizori, cu voluntarii, cu organizatorii acestui festival și toți au un numitor comun: iubesc și suțin teatrul, la fel ca și noi. Nu credem că ar putea avea loc un astfel de festival dacă nu ar fi implicați doar oamenii care sunt aproape de artă, de cultură, de frumos, de spirit și de tot ce înseamnă manifestări ale sufletului prin creație artistică. Sperăm că și voi, dragi cititori, vă numărați printre spectatorii și iubitorii de teatru, și ne însoțiți în fiecare zi in magia BABEL FAST.

Așa cum ne cunoașteți vă ținem la curent în fiecare moment cu tot ce se întâmplă de-a lungul întregului festival și așteptăm opiniile voastre despre importanța BABEL FAST pentru voi, atât online în pagina de facebook a evenimentului, cât și în foaierul teatrului, în zona Oficial Media.

femeia marii
Femeia marii, regia Horațiu Mihaiu

Astăzi a avut loc o nouă conferință de presă la Teatrul Tony Bulandra unde au fost prezenți Liviu Cheloiu, actor si organizator în cadrul BABEL FAST, alături de Alexandra Popa, PR si Horațiu Mihaiu, regizor și vechi prieten al teatrului târgoviștean.

Horațiu a punctat foarte bine lucrurile pe care și noi, ani la rândul le-am vorbit, le-am scris, în speranța că se va înțelege că orașul Târgoviște are nevoie să fie pus în valoare așa cum merită. Cei care au puterea de decizie în mâini și pot mobiliza toate forțele în această direcție  încă ”mimeaza” atenția către cultură și este regretabil. Ar fi păcat doar să ne pozăm (mândrim) cu istoria înaintașilor nostri, cu tot ce au lăsat ei bun și frumos în urma, iar noi… doar să profităm, făra a continua să fim, asemeni lor, oameni care au scris istorie.

 ”Târgoviște este un oraș care trebuie animat și trebuie să-și asume acest festival, ca unul al întregului oras, să nu fie doar o întâlnire între noi organizatorii si doi, trei cunoscători. Târgoviștenii trebuie să spună, ”este festivalul nostru, iata ce putem face, uitati ce minunatii putem face în acest oraș”. Merită să se ofere toată atenția acestui festival si imi pare bine că încet, încet, simt că se animă orașul.

Am spus-o mereu și cand am lucrat în acest teatru, să conștientizeze târgoviștenii că se află pe o mină de aur de istorie și cultură, așs cum puține orașe din România au. Îmi pare rău când văd tineri care pleacă din minunăția asta de oraș, într-un București axfisiat, acolo unde nu te poți face vizibil.

Nivelul festivalului nu înseamna doar numarul de țări și de trupe participante, scopul acestui festival este de a crea un public cunoscător și de a aduce spectacole de calitate. Mi-am dat seama ca pubicul este încă nepregatit pentru astfel de spectacole, cum sunt și cele de stradă, unde oamenii vad partea mai putin pozitivă a lucrurilor, însa sunt și foarte mulți care apreciază prezența teatrului în comunitate și chiar pe stradă.” (Horațiu Mihaiu)

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share