28/01/2021

Horia Onita, presedintele Consiliului National al Elevilor in vizita la Targoviste

11287216_822056397882487_1445551955_nVineri, 15 mai, in sala de spectacole a Liceului de arte “Balasa Doamna” a avut loc Adunarea Generala a Consiliului Judetean al Elevilor, adunare la care si-a facut prezenta si Horia Onita , presedintele Consiliului National al Elevilor din Romania.

Horia Onita este de asemenea elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea. 

La sedinta Consiliului Judetean al Elevilor Dambovita, s-au dezbatut urmatoarele teme:

1) Diseminarea informațiilor către președinții de Consilii Școlare ale Elevilor privind procesul electoral de desemnare a elevului reprezentant în C.A. în cadrul unităților de învățământ preuniversitar.
2) Solicitare informații privind prezența reprezentanților Consiliului Școlar al Elevilor în Comisia de Evaluare și Asigurare a Calității în Unitatea de Învățământ ( CEAC), respectiv în Comisia de Prevenire și Combatere a Violenței în Unitatea de Învățământ, în conformitate cu prevederile Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar din România (ROFUIP).
3) Diseminare informații privind metoda de implementare a chestionarului online realizat de către Consiliul Național al Elevilor în parteneriat cu Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar ( ARACIP) și Institutul de Științe în Educație (ISE).
La diseminarea acestor informatii a participat si Horia Onita care i-a ajutat pe elevi sa inteleaga ce inseamna aceste prevederi.11262937_822056387882488_1169949415_n

Am dorit sa aflam  informatii despre activitatea unui presedinte al Consiliului National al elevilor si care sunt ideile pentru viitorul invatamantului iar Horia Onita ne-a raspuns la cateva intrebari.

S-a dovedit a fi utila vizita de la Targoviste?

”Am avut o intalnire Bucuresti la Ministerul Educatiei pentru a vorbi despre niste proiecte viitoare cat si despre demersuri in care noi trebuie sa fim consultati. Iar una din ideile de lucru pe care le aveam in rezolvare a fost sa vin in teritoriu, sa vad ce fac elevii pe care ii reprezint si automat sa comunic si sa incerc sa diseminez informatia mult mai usor intre Consiliul National al Elevilor si Consiliul Scolar al Elevilor. Cel mai important lucru este ca elevii pe care ii reprezentam noi este sa stie ce facem la nivel national. Prezenta unui presedinte al Consiliului National al Elevilor este intodeauna un fapt motivant care poate sa sprijine si prin experienta lui poate sa aduca  plus valoare activitatilor locale.”

Care sunt motivatiile din spatele rolului de presedinte al Consiliului National al Elevilor ?

“Initial am fost secretar al Consiliului Judetean al Elevilor Bihor, am participat la adunari generale nationale si acesta au fost punctul de pornire care m-a motivat sa merg mai departe si sa inteleg ca am abilitati pentru a reprezenta elevii. Am ales sa ma implic deoarece prin cunostiintele capatate, toate actiunile la care am participat si experienta din Consiliul Elevilor ma ajuta sa conduc elevii pe un drum bun. Cel mai important lucru este ca la finalul mandatului sa imi dau seama ca unde a trebuit sa lupt pentru elevi am luptat si in final s-a intamplat ceva bun pentru ei, sa se vada o evolutie in cadrul sistemului de invatamnt din Romania. De aceea noi, elevii, suntem beneficiarii directi ai sistemului de invatamnat si trebuie sa demonstram ca opinia noastra este relevenata si ca fara noi invatamantul nu ar exista.”

Ce parere aveti despre organizarea Consiliului Judetan al Elevilor in Dambovita ?

“Am tinut o legatura apropiata cu presedintele Consiliului Judetean al Elevilor din Dambovita, am considerat ca actiunile pe care le demareaza CSE Dambovita sunt reprezentative, sunt chiar foarte multe si relevante pentru sistemul de invatamant din judet. Pagina de Facebook a Consiliului Judetean al Elevilor Dambovita este extrem de dinamica, de interesanta si de aceea pot sa spun ca sunt multumit de activitatea Consiliului Judetean al Elevilor Dambovita pentru acest an.”

11289746_822056394549154_37353488_n

11225913_822056374549156_2016652045_n

Eusebiu Barbu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share