30/11/2020

Hot la 19 ani prins de politistii din TATARANI

img08Ieri, 04 mai a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tătărani au probat activitatea infracţională a unui tânăr, de 19 ani, din localitate, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat. 

În sarcina acestuia s-a reţinut că, în noaptea de 29/30 aprilie a.c., ar fi pătruns într-o anexă gospodărească, pe o fereastră lăsată deschisă, de unde ar fi sustras mai multe unelte electrice. 

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate părţii vătămate.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi solide, metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure.

Dacă locuiţi la casă sau în apartamente situate la parter, etajul 1 sau la ultimul etaj, este recomandat să protejaţi ferestrele şi balcoanele cu grilaje metalice, solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spaţiile din bare să fie de dimensiuni mici.

Dispunerea unui vizor şi a unui sistem de iluminat-exterior propriu poate fi benefic pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră.

În cazul în care aţi pierdut cheile ori constataţi că încuietorile sunt blocate prin introducerea de corpuri străine (beţe de chibrit, sârme) procedaţi de îndată la înlocuirea acestora.

Nu lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale”(sub ştergătorul de la uşă, într-un ghiveci din apropierea locuinţei ori în cutia poştală);

Manifestaţi prudenţă sporită faţă de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte(comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă).

Atunci când observaţi persoane străine care staţionează fără motiv pe scara blocului sau în dreptul uşii unui vecin, nu ezitaţi să-le întrebaţi despre scopul şederii lor acolo; folosirea unui ton politicos, dar ferm poate descuraja potenţialii infractori.

Dacă sesizaţi zgomote suspecte pe palier şi observaţi că în faţa uşii unuia dintre vecini sunt persoane străine care încearcă să intre fraudulos, anunţaţi de urgenţă POLIŢIA, apelând gratuit 112.

Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic de natură să certifice absenţa dumneavoastră de la domiciliu.

Instruiţi-vă copiii să evite discuţiile cu persoane necunoscute, îndeosebi cu cei care afirmă că vin din partea dumneavoastră, să refuze orice ofertă a acestora şi să păstreze cu grijă cheia de la locuinţă.

Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteţi departe de casă, întrucât poate constitui o invitaţie pentru hoţi!

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share