31/03/2020

Începând de luni, 1 iulie și până pe 21 iulie 2019, județul Hunedoara devine scena unuia dintre cele mai importante festivaluri de operă și muzică clasică din România CultShow Legends mp3.

Organizat de Teatrul De Artă din Deva în parteneriat cu Consiliul județean Hunedoara, Festivalul ”Hunedoara lirică”, eveniment aflat la cea de-a doua ediție, aduce în atenția iubitorilor muzicii clasice din județul Hunedoara câteva dintre cele mai îndrăgite arii de operă ug nx.

”Muzica este vibrație și inspirație, dar are și forța extraordinară de a uni diverse culturi și popoare.
Ea dărâmă bariere fiind liantul cel mai de preț al umanității You are what you. Muzica cultă educă și informează, ne face mai buni și ne unește pe toți în jurul valorilor universale, aducându-ne sentimentul veșniciei.
Festivalul de Operă și Muzică Clasică Hunedoara Lirică face să reînvie un imens spațiu-timp unde
personajele apar din neant dându-ne sentimentul că ne aparțin 스마트폰 플래시 영상. Dintr-o dată suntem greci, italieni, japonezi, chilieni sau francezi conectându-ne cu întreaga umanitate. Magia acestor nopți de operă ne va purta oniric pe marile scene ale lumii: Metropolitan Opera House, Wiener Staatsoper, Bolshoi Theater, Arena di Verona, Teatro alla Scala-Milano, locuri unde au performat invitații noștri”, a ținut să ne declare  Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă din Deva Download The Thorns King.

Seria spectacolelor a debutat luni, de la ora 19:00, pe scena Teatrului de Artă Deva, cu opera „Carmen” de Georges Bizet. Carmen este o operă cu muzica compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée pcap 다운로드. Premiera operei a avut loc la „Opéra Comique” din Paris, la 3 martie 1875. Acțiunea se petrece în sudul Spaniei, la Sevilla, iar opera spune povestea naivului soldat Don José, care cade în mrejele focoasei țigănci Carmen Apple Spotify. José își abandonează iubita din copilărie, pe Micaela, și dezertează, dar își pierde iubirea lui Carmen în fața fermecătorului toreador, Escamillo Download fortify. José o va ucide pe Carmen într-o criză de gelozie. „Carmen” este o poveste plină de pasiune, seducție și trădare, în care partitura strălucitoare a lui Bizet evocă atmosfera încărcată a Spaniei, în melodii devenite celebre, de la seducătoarea „Habanera” până la Aria Toreadorului 아이패드 자동. Muzica din această operă este celebră pentru strălucirea melodiei, armonia, atmosfera pe care o creează, orchestrația, precum și pentru abilitatea cu care Bizet a reprezentat muzical emoțiile și suferința personajelor sale dramatice în ansamblu 윈도우 7 업데이트 파일.

La Deva, ”Carmen” de Bizet este pusă în scenă într-o reprezentație specială semnată de regizorul Adelaida Jachimova, cu participarea extraordinară a orchestrei, corului și baletului Operei de Stat Rousse din Bulgaria, sub bagheta dirijorală a lui Sunai Muratov. Din distribuție face parte: Daniela Diakova, Daniel Damiani, Venzeslav Anastassov, Momchil Milanov, Joana Zheleszcheva, Stojan Stojandgiov, Petia Tzoneva, Daniela Karaivanova, Alekxandar Baramov, Dimitar Josifov.

Iar mâine lupenenii sunt așteptați să participle la un adevărat regal artistic, începând cu orele 19.00 la Palatul Cultural.

Vom reveni.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments