30/07/2021

Hunedoreanul Cosmin Gârleanu, campion mondial la juniori

Pugilistul hunedorean Cosmin Gîrleanu “Cozu”, legitimat la CSȘ Hunedoara, şi-a adăugat în palmaresul să şi titlul de campion mondial la juniori, la categoria 46 de kilograme.

Sportivul  – pregătit de cunoscutul antrenor, descoperitor şi şlefuitor de talente în ringul de box, Ilie Captari – l-a învins în finală la puncte, 3-0 (29-28, 30-27, 30-27), pe americanul Jesse Rodriguez,  Gârleanu fiind singurul reprezentant al României la Mondialele de la Sankt Petersburg, care s-a întors acasă cu medalia de aur şi titlul de campion mondial!

Până în meciul din finală, Cosmin Gîrleanu a trecut de boxerii Murodjon Kosimov (Uzbekistan), Barun Singh Shagolshem (India), Maxim Galinichev (Ucraina) și Aibek Dossanov (Kazahstan). Medalia de aur obținută  în Rusia este cea de-a doua internațională pentru Gîrleanu, care a mai cucerit şi titlul de vicecampion european, în luna mai a acestui an, la Lvov, în Ucraina. Subliniem că la cei 16 ani ai săi, boxerul hunedorean mai are în palmares patru titluri naționale, la cadeți și juniori.

La aceste campionate mondiale, România a mai obținut o medalie de bronz, prin Alberto Biro, de la CSM Ploiești, la categoria 75 de kilograme.

 

Stejărel Ionescu 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share