28/11/2020

Ilegalităţi cinegetice şi silvice constatate de jandarmii şi poliţiştii timişoreni

           Doi bărbaţi având asupra lor două arme de vânătoare încărcate, cu cartuşe pe ţeavă au fost surprinşi într-o pădure de pe raza Ocolului Silvic Lugoj, în zona localităţii Pădurani, fără a avea permisele şi autorizaţiile de vânătoare. De asemenea, au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale de 4000 de lei pentru ilegalităţi silvice, fiind confiscată cantitatea de 19,5 metri cubi material lemnos.

 

În cursul zilei de miercuri, 9 septembrie a.c., jandarmii Grupării Mobile Timişoara au organizat şi desfăşurat o acţiune comună pe linia combaterii delictelor silvice şi cinegetice pe raza Ocolului Silvic Lugoj, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Timiş, Serviciul Ordine Publică – Delicte Silvice, Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic Timişoara, Asociaţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură Transilvania şi Direcţia Silvică Timiş.

Cu această ocazie au fost depistate două persoane de sex masculin care aveau asupra lor, fiecare, câte o armă de vânătoare. Cei doi bărbaţi în vârstă de 41 şi 38 de ani, au declarat că nu aveau asupra lor permisele şi autorizaţia de vânătoare şi se aflau în acel loc „pentru a trage câteva focuri de armă să sperie şacalii din zonă”, întrucât se aflau în apropierea unei stâne de ovine.

În urma controlului armelor, s-a stabilit că cele două arme erau încărcate fiecare având câte două cartuşe pe ţeavă. Ambele arme au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor de către poliţişti, pe numele celor doi bărbaţi fiind întocmite actele de constatare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Tot în cadrul acestei acţiuni, au mai fost depistate două persoane de sex masculin care transportau material lemnos fără a respecta prevederile legale, respectiv lipsa documentelor de provenienţă sau avizul de însoţire completat necorespunzător.

De la persoanele în cauză a fost ridicată în vederea confiscării, cantitatea de 19,5 metri cubi de material lemnos, fiind aplicate sancţiuni în valoare de 4000 de lei, conform Legii 170/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost predată în custodie Ocolului Silvic Lugoj.

 

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share