10/05/2021

Imagine Timișoara Festival – eveniment de talie europeană dedicat fotografiei

Prima ediție Imagine Timișoara Festival are loc în 18-22 Noiembrie și aduce la un loc fotografia de eveniment, de stradă, de produs, fine art, beauty sau fashion. ITF dorește să promoveze fotografia sub toate formele sale și să crească interesul publicului larg legat de acest domeniu, cu ajutorul  profesioniștilor din acest sector. Participanții au acces până în 18 noiembrie la prețuri promoționale, atât pentru seria de conferințe, cât și pentru workshop-urile tematice. De asemenea, publicul a fost încurajat să participe la cele trei concursuri de fotografie: portret, de stradă și de eveniment, iar cele mai bune lucrări înscrise pot fi admirate în cadrul celor trei expoziții distincte care au loc în Timișoara, în locații neconvenționale.

 Agenda ediției  2019 cuprinde o conferință de fotografie pe durata a două zile, pentru 200 de participanți, urmată de 7 workshop-uri pe teme dedicate celor pasionați de diversele domenii fotografice. Pe parcursul anului, Imagine Timisoara Festival cuprinde și 3 concursuri de fotografie (portret, de stradă și de eveniment), 3 expoziții foto în locuri inedite din Timișoara (fotografie portret, de stradă și presă, de eveniment) și un târg de echipamente foto-video.

Conferința Imagine Timisoara Festival se va desfășura în 19-20 noiembrie 2019, iar biletele la prețuri promoțioanle vor fi disponibile până în 17 Noiembrie. Studenții la Facultatea de Arte, specializări conexe fotografiei, beneficiază de locuri gratuite. Speakerii conferinței Imagine Timisoara Festival 2019 sunt:  Hajdu Tamas, Alexandru Hreniuc, Alexandru Mateiu, Andra și Marius Drăgan, Andrei Vuia, Cătălin Anghel, Cătălin Balog Bellu, Daniel Ilinca, Marius Bărbulescu, Sabina Mladin și Ștefan Mirea, alături de fotograful olandez: Damon Pijlman.

Workshop-urile (21-22 Noiembrie) desfășurate de ITF urmăresc o abordare practică alături de specialiști din domeniu, participanții au ocazia să meargă la „o tură foto” alături de Hajdu Tamas pentru a surprinde momentele urbanului, cu ajutorului fotografiei de stradă. Să înțeleagă de ce fotografia poate fi un business și care sunt pașii care trebuie parcurși de la prima întâlnire cu potențialii clienții și până la livrarea materialelor post-eveniment, cu ajutorul Andrei și Marius Drăgan. Pentru cei avansați în acest domeniu, workshopul susținut de către Daniel Ilinca, unde se vor pune în practică noțiuni de postprocesare, cât și ce înseamnă un shooting de fashion/beauty. Editarea fotografiei de nuntă este un alt workshop potrivit, atât pentru fotografii aflați la început de drum, cât și pentru cei experimentați care doresc să își îmbogățească conștiințele, acesta va fi susținut de Cătălin Anghel. Cel mai așteptat workshop al acestei ediții este cel susținut de Damon Pijlman, , fotograf de renume olandez, câștigătorul Top 5 Fearless Photographer in the World 2015, Best Wedding Photographer of the Netherlands timp de 3 ani consecutiv, va fi alături de participanții ITF timp de 2 zile pentru a împărtăși din experiența sa în materie de fotografie de nuntă. Cu ajutorul său cei prezenți vor descoperi ce înseamnă să surprinzi pasiunea, să documentezi emoții și să „încadrezi povești” pentru a le transforma în cele mai frumoase amintiri.

Expozițiile Imagine Timisoara Festival oferă o ocazie de expunere pentru toți cei care practică fotografia ca pasiune sau meserie. Cei 20 de câștigătorii din cadrul concursului de fotografie portret au lucrările expuse în cadrul Galeriei Primăriei Municipiului (Piața Victorie, nr. 5) care se desfășoară între 1-22 Noiembrie. În aceeași perioadă la Shopping City Mall, cele mai bune cadre ale concursului de fotografie de stradă sunt prezentate publicului alături de  momentele surprinse de Virgil Simonescu – fotograf de presă timișorean cu o experiență de peste 10 ani.  Cea de-a treia expoziție care are loc într-o locație neconvențională – Incuboxx (Circumvalațiunii, nr. 2-4) și se concentrează asupra evenimentelor care se transformă în cele mai plăcute amintiri – expoziția de fotografie de eveniment și nuntă are loc între 2-24 noiembrie.

Imagine Timișoara Festival este un proiect al Asociației Imagine Timișoara, alături de prieteni și voluntari dornici să pună Timișoara pe harta europeană a evenimentelor dedicate fotografiei și să aducă arta mai aproape de public. Împreună, ne-am propus să aducem față în față artiștii în formare cu mentorii lor și cu publicul larg, să creăm expoziții vii în spații neașteptate, să deschidem un mediu proaspăt de expresie pentru artiști și să explorăm căile prin care industria fotografică poate câștiga plusvaloare – totul, pus la intersecția dintre creativitate și bune practici.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share