Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Împreună putem face din nou America forța principală a binelui în lume”

Noul preşedinte al Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat, în discursul de învestitură, că este „ziua Americii, ziua democraţiei”, pledând pentru unitatea „măreţei naţiuni”.

”Astăzi este ziua Americii, a democrației, o zi istorică și de speranță.

 Timp de treizeci de ani americanii au fost provocați, acum s-au ridicat la nivelul provocărilor. Cuvântul oamenilor a foTimp de zeci de ani st auzit. Am învățat cu toții că democrația este prețioasă și fragilă, iar acum a învins. Acum câteva zile, violențele au zdruncinat Capitoliul, dar ne-am unit pentru a ajunge la transferul pașnic de putere, în timp ce mergem înainte optimiști iar democrația a învins. Reziliența Constituției și puterea națiunii noastre sunt mai rezistente decât adversarii noștri. Rar au existat amenințări mai mari decât cea pe care o înfruntă acum întreaga lume. Vom face dreptate pentru toată lumea. Suntem națiunea care poate face tot ce-și propune. Știu ce pot face forța Constituției noastre și puterea națiunii noastre, așa cum mi-a spus și domnul Carter (fost președinte al SUA – n.r.), cu care am vorbit aseară și care nu poate fi aici, dar îi mulțumim pentru ce a făcut pentru America. Am depus jurământul pe care toți patrioții l-au depus, prima oară el a fost depus de George Washington. Dar America nu depinde doar de noi, ci de tot poporul. Suntem o națiune minunată, am luptat secole, am învins războiul, am făcut pace, trebuie mergem înainte, avem multe de vindecat, mult de construit și mult de câștigat. Istoria noastră a întâmpinat provocări mai dificile decât cele de acum. ​Împreună putem face din nou America forța principală a binelui în lume. Lupta pentru democrație e perenă și nu se încheie niciodată. Cer tuturor un nou început, în care să ne respectăm reciproc, să respingem violența limbajului și manipulările, să fim uniți. America poate fi mai bună de atât. Neînțelegerile nu trebuie să ducă la divizarea țării. Voi fi președintele tuturor americanilor. Trebuie să oprim acest război care îi opune pe democrați republicanilor, pe albaștri celor în roșu, pe cei din rural împotriva celor din urban. În eforturile pe care trebuie să le facem, avem nevoie de toți, umăr la umăr. Trebuie să acționăm ca o singură națiune unită. Așa cum scrie și în Biblie, vom trece prin greutăți împreună. Vom repara alianțele noastre externe și vom conduce nu doar prin exemplul puterii, ci prin puterea exemplului. Vă cer un moment de reculegere în memoria celor care au murit în pandemie. Ne vom îndeplini obligația de a lăsa copiilor noștri o lume mai bună.

Voi apăra Constituția, democrația și America și voi face totul în serviciul public, nu pentru binele personal. Dumnezeu să binecuvânteze America!”

Democratul Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a primit din partea americanilor peste 81,2 milioane de voturi în alegerile din noiembrie anul trecut, cele mai multe pe care un candidat le-a obţinut în istoria Statelor Unite. La nivelul electorilor, el s-a impus cu 306 voturi, iar republicanul Donald Trump a primit 232. Noul președinte  a fost ales senator al statului Delaware în 1973 şi a devenit apoi preşedintele comitetului juridic şi pentru relaţii internaţionale al Camerei. După două campanii fără succes pentru Casa Albă, în 1988 şi 2008, el a devenit vicepreşedinte în administraţia Barack Obama, şi a deţinut această funcţie între 2009 şi 2017. În februarie 2020, el şi-a anunţat intrarea în cursa pentru a deveni candidat democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Biden este cel mai vârstnic preşedinte american. La ceremonia de la Capitol Hill (Washington D.C.), organizată cu măsuri speciale de protecţie şi securitate, auat participă din partea fostei administraţii vicepreşedintele Mike Pence și   foştii preşedinţi americani Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton. În Capitală au fost trimişi aproximativ 25.000 de militari din Garda Naţională. Mii de steaguri au fost amplasate în spaţiul din faţa Capitoliului, unde de obicei se afla publicul ceremoniei.

După  ceremonia de investire, președintele  Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris au participat la o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la mormântul Soldatului Necunoscut al cimitirului național Arlington.

 

Au onorat cu prezența șitrei foști președinți și familiile lor;  George W.  Bush, Bill Clinton și Barack Obama.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin