28/10/2020

În premieră la Timişoara, One Night Gallery

Astă seară spațiul Multiplexity din cadrul Muzeului de Transport Public  “Corneliu Miklosi” a prins viaţă pentru câteva ore, care i-a încântat foarte mult pe cei prezenţi. În premieră centrul pentru artă, tehnologie și experiment a adus în faţa publicului un concept ce îmbină arta și tehnologia și prezintă personaje în realitate augmentată și instalații interactive, publicul timişorean având ocazia să vadă lucrările artistei Alina Bohoru, o ilustratoare pasionată dar și creator de personaje, animator part time și muralist ocazional, originară din Timișoara.

Cu această ocazie  cei prezenţi au putut explora universul stilistic al Alinei și prin realitate augmentată, video-mapping și prin diferite alte instalații interactive.

De asemenea s-a putut experimenta și Neural Mirror, una dintre instalațiile pe bază de inteligență artificială dezvoltată in-house, permiţând folosirea în timp real a AI-ului pentru generarea unor noi imagini și filmări, create după  mai multe lucrări ale Alinei Bohoru. Astfel, după ce identifică și memorează trăsături ce țin de stilul artistic al lucrărilor (culori, forme, tușe, accente), instalatia poate transpune live vizitatorii în lucrările artistei.

Am adus această expoziţie de la Bucureşti, unde am avut o prezentare pe 22 iulie, iar acum la Timişoara totul e în premieră, o expoziţie de artămultimedia, care îmbină tehnologia cu arta, în care m-am jucat cu mai multe tehnici de realitate virtuală, ca să creem mai multe feluri de vizualuri, de la proiecţii, la printuri, la ilustraţii . Fenomenul e în creştere, mulţi nicii nu ştiu despre ce e vorba îănsă le place ceea ce văd tot mai mult, numărul vizitatorilor fiind în creştere”, a spus Alina Bohoru.

Evenimentul a fost organizat de One Night Gallery, în colaborare cu  Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share