03/12/2020

În primăvară Bega va deveni navigabilă

În sfârşit Primăria Timișoara a finalizat licitația și semnarea contractului pentru achiziția celor 7 ambarcațiuni de tip vaporetto care din primăvară vor circula pe Bega, atât ca şi agrement cât şi curse de transport între Timişoara-Belgrad.

 

Vor fi achiziţionate 7 ambarcațiuni care vor face parte din proiectul de amenajare și reabilitare a malurilor Begăi, dar vor fi plătite din fondurile proprii ale Primăriei  Timi

șoara.
Firma câştigătoare a licitaţiei este Spat Yard SRL, din Galați, la o valoare totală de 6,9 milioane de lei (fără TVA), adică circa un milion de lei pentru un vaporaș.
Vaporașele vor avea o lungime de 12 metri, lățimea de 4,9, vor avea o capacitate maximă de 50 de pasageri, o punte deschisă și un salon acoperit pentru pasageri, cu ferestre culisante.
Ambarcațiunile vor fi construite potrivit normelor în vigoare pentru a putea fi avizate ce către autoritatea navală română, vor avea facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă li vor necesita doi membri de echipaj pentru operare.
Potrivit contractului, livrarea celor 7 ambarcațiuni se va face într-un termen de șase luni de la semnare, astfel că în primăvară, odată cu pocnirea mugurilor de salcie şi a înfloririi pomilor de-a lungul canalului, vom putea vedea primele vaporașe circulând pe Bega.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share