17/06/2021

În următorii 20 ani omenirea îi va întâlni pe extratereştri

Se pune marea întrebare: suntem oare pregătiţi ca în următorii douăzeci de ani să ne întâlnim cu fraţii noştri, extratereştrii? După cum se ştie nu suntem singuri în Univers, iar Vaticanul în frunte cu Papa Francisc, ne anunţă că are trebui să ne pregătim pentru marea întâlnire.

La începutul acestui an, mai exact în luna martie, Vaticanul a sponsorizat o conferinţă care a reunit cei mai importanti astrobiologi din lume. Tema dezbaterilor a fost : cum va fi descoperită viaţa extraterestră, în următorii 20 ani.

Vaticanul va trebui să aibă în vedere şi implementarea în rândul credincioşilor a ideii de viaţă extraterestră şi despre fraţii nostri extratereştri. Până acum  religia a refuzat recunoaşterea formelor de viaţă extraterestră. Odata cu venirea lui Papa Francisc, şi odată cu libertatea acestuia de o nouă viziune, lucrurile par să ia o întorsătură neaşteptată.

José Gabriel Funes, actualul director al Observatorului din Vatican susţine că religia nu vede niciun conflict între a crede în Dumnezeu şi existenţa vieţii extraterestre. Acesta a susţinut în cadrul conferinţei că „aşa cum există o multitudine de creaturi pe Terra, aşa este posibil ca Universul să fie împânzit cu numeroase forme de viaţă, unele mult mai inteligente decat noi”. În viitorul apropiat oamenii  trebuie să se pregătească pentru a-şi cunoaşte  fraţii.

Un alt reprezentant al Vaticanului, preotul Guy Consolmagno este de părere că extratereştrii există şi că ei nu vor veni cu gânduri rele, ci vor fi salvatorii omenirii. Atunci când vor ajunge pe Terra, lucrurile se vor schimba dramatic şi societatea va suferi modificări majore cu privire la perspectiva asupra vieţii,  dar şi a lui  Dumnezeu.

Mulţi oameni sunt de părere că Vaticanul cunoaşte mai multe lucruri despre viaţa extraterestră, cât si despre creaţie, dar din motive lesne de înţeles le-a ascuns până în prezent.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share