28/11/2021

Inaugurarea Școlii generale ”Ion Ghica” din Ghergani- Răcari

racari

În acest moment în localitatea Ghergani, orașul Răcari, are loc inaugurarea Școlii generale ”Ion Ghica”, eveniment la care iau parte, presedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, prefectul județului, Antonel Jijie, IPS Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgovistei, primarul orașului, Marius Caravețeanu, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Dâmbovița, presedinti de partide, consilieri județeni și oameni de cultură din județ.

Recent s-a obtinut o finanţare europeană pentru proiectul intitulat: Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare infrastructură educatională, şcoala generală Ghergani, oraşul Răcari, judetul Dâmboviţa.

Clădirea a fost prima construcţie şcolară din localitate făcută la iniţiativa familiei Ion Ghica pe un teren cedat comunităţii locale în acest scop.

”În 2004 a fost semnat acordul de intrare a Romaniei in Uniunea Europeana si din 2007 am avut posibilitatea sa accesam fonduri europene, nu am fi avut aceasta oportunitate daca acum nu ne aflam in Uniunea Europeana. Trebui să multumim tuturor celor care au contribuit la acest lucru si mai ales inaintașilor nostri. ” (Adrian Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Dambovita)

”Am reușit să realizăm în prezent, sala de sport, teren in aer liber cu nocturna, o scena pentru spectacole. Acum opt ani cand am devenit primar mi-am propus sa schimb fața localitatii, si printre prioritati a fost infrastructura scolara. Nu ne putem astepta ca lucrurile bune sa se intample peste noapte. Sunt astăzi aici in aceasta postura si pentru ca am fost elevul acestei scoli. Multumesc dascalilor care m-au facut sa inteleg cat de importanta este invatatura. Liceul teoretic ”Ion Ghica” a devenit un adevarat reper in invatamantul dambovitean, nu numai din punct de vedere arhitectural ci si prin rezultatele si implicarea tuturor in activitatile de la nivel judetean, national si chiar international.” declară Marius Caravețeanu, primarul orașului Răcari.

racri4 racari4

racari2 racari1

Distribuie acest articol Oficial Media
Share