27/10/2020

Comuna Dumbrăvița, metropolitana Timişoarei, a reușit să atragă fonduri europene de peste 10 milioane de euro doar în ultima parte a anului 2015.
Lipită de Timișoara, comuna Dumbrăvița este în topul localităților din județul Timiș în privința accesării proiectelor cu finanțare europeană. Autoritățiloe locale au reușit să inaugureze, doar în ultima parte a anului, trei proiecte importante pentru zona metropolitană: un Centru de zi pentru îngrijirea copiilor, extinderea rețelei de troleibuz Dumbrăvița și inaugurarea Sălii de Sport. Gradul de accesare de fonduri europene realizat de Primăria Dumbrăvița a ajuns la peste 90 la sută. În plus, Primăria Dumbrăvița a reușit să asfalteze aproape toate străzile din comună, adică inclusiv cele unde s-a construit masiv în ultimii ani și locuitorii umblau cu cizmele la îndemână, în porbagajul mașinilor.
Înt-un interviu acordat de primarul omunei Victor Malac, aflăm că responsabilii comunei sunt satisfăcuți de gradul de accesare a fodurilor europene și că au planuri mari pentru 2016. Astfel, sunt vizate proiecte prin care se va realiza o pistă de bicilete între Dumbrăvița și Timișoara dar, poate cel mai important, se are în vedere un proiect de televiziune metropolitană pe actualul schelet al televiziunii locale ”Behela TV”. Este vorba despre un proiect transfrontalier care are menirea de a furniza știri locale, regionale și, de ce nu euro-regionale, care să umple un gol în acest domeniu.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share