Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Incidentele petrecute în secțiile de votare sancționate de Poliția hunedoreană

Procesul electoral în județul Hunedoara nu a fost lipsit de incidente, în unele secții de  votare. Au fost informate organele de cercetare penală.

Poliția Orașului Uricani a înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de fraudă la vot, ca urmare a sesizării unui președinte al unei secţii de votare din localitate, care a reclamat faptul că un membru al secției de votare nu a distribuit alegătorilor buletinele de vot conform prevederilor în vigoare (respectiv câte unul pentru fiecare tip: președinte și membrii Consiliului Județean, primar și consilierii locali). În acest caz, fost luată măsura schimbării membrului comisiei, cercetările continuând în vederea stabilirii circumstanţelor comiterii faptei şi a luării măsurilor care se impun.

Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de către președintele unei secții de votare din  municipiu cu privire la faptul că doi alegători au reclamat faptul că au primit buletine de vot având aplicată ștampila cu mențiunea „votat”. În temeiul sesizării, echipa operativă s-a deplasat la fața locului și a demarat cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativă la fraudă la vot și falsificarea documentelor și evidențelor electorale.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Ilia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că persoane necunoscute, în data de 26.09.2020, au depus o cerere și o adeverință medicală în numele unei persoane din comuna Dobra (fără acordul acesteia), prin care a fost solicitată deplasarea urnei mobile. Persoana în cauză a votat pe extrasul de pe lista electorală suplimentară, în urma deplasării urnei mobile la domiciliul acesteia. În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share