04/12/2020

Incompetența și ipocrizia trebuie oprite!

Au fost momente de coșmar la Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde zece bolnavi de COVID-19, în stare gravă, au murit sâmbătă seară într-un incendiu care a cuprins secția de terapie intensivă. Bolnavii, intubați și captivi în paturile unde se dau cele mai grele lupte pentru viață, n-au avut practic nicio șansă.În aproape zece luni, cu împrumuturi făcute cât pentru cinci ani, cu bani de la UE pentru aparatura medicală, echipamente și medicamente guvernul nu a reușit să crească siguranța în sănătate! Indiferent care a fost cauza: neglijență, oboseala cadrelor medicale, defecțiune tehnică, tragedia este că au murit oameni!

Președintele PRO România Victor Ponta  a lansat un atac virulent la actuala guvernare și la adresa  ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

„Guvernul te vrea prost ca să nu pui întrebări. Cum am ajuns să te duci la spital și să arzi de viu, cum am ajuns să ne uităm la copii cum stau acasă pe telefon, pe tabletă. Eu încă mă mai lupt, dar suntem destui de puțini. Este un strigăt de exasperare pentru copii este un dezastru să-i ținem acasă. pentru profesori este foarte rău. E o nebunie! Am ajuns la furie, de la prosteala asta. Eu de ce sunt de vină, că nu mai sunt de cinci  ani în nici o funcție. Povestea cu de 30 de ani suntem toți vinovați e o lașitate. Știți pentru ce ar fi trebuit să-și dea demisia Nelu Tătaru? Pentru că azi am aflat că, în județul Vaslui, în care fratele domniei sale este șef la ISU și în care a fost director de spital, nici un spital nu are aviz ISU. Și Nicu Tătaru trebuia să-i zică: ”Băi, frate, hai să vedem cum facem să rezolvăm această situație”. Numirea politică a fost posibilă pentru că PSD a făcut un amendament în starea de urgență ca șefii de spitale să fie numiți de președinții Consiliilor Județene, amendament pe care l-a votat și PNL”, a spus Victor Ponta.

” Incompetența și ipocrizia trebuie oprite!!!! La cinci  ani de zile de la dezastrul din clubul Colectiv după un guvern tehnocrat, trei guverne PSD și un guvern liberal, este vina poporului? Este vina românilor că nici acum nu putem trata în țară un om cu arsuri grave, pe medicul-erou rănit în incendiul de la Piatra?
O asemenea sfidare este inacceptabilă! Pe 6 decembrie românii trebuie să spună stop impostorilor care vor să prăbușească țara.  PRO România propune inițierea unui Program Național de Testare gratuită a românilor, decontat de către stat. Prioritatea sanitară a acestui an este lupta împotriva coronavirusului, iar un guvern responsabil trebuie să ia în serios această gravă amenințare asupra sănătății publice! În combaterea virusului, românii pot face un front comun, dar pentru asta este nevoie de un sistem sanitar inovativ, orientat spre rezultate. De aceea, propunem înființarea unui Centru Național de Plasmă Convalescentă, unde toți cei care s-au vindecat de COVID-19 vor fi încurajați să doneze sânge, care va fi apoi folosit pentru procedurile medicale destinate actualilor pacienți.

În momentele de cumpănă pe care le trăim, guvernarea actuală arată că tot ce poate face,  este să bâjbâie. Măsurile luate sunt haotice, multe dintre ele afectează viața românilor și mediul economic într-o manieră ce nu face decât sa adâncească criza în care ne aflăm. Această situație trebuie să înceteze pe 6 decembrie! România are nevoie de lideri responsabili și competenți, care știu și pot scoate țara din criză, de un prim-ministru curajos, cu viziune și un plan de redresare a țării!” a ținut să transmită deputatul Sorin Marica.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share