15/04/2021

Infracțiuni de fals, constate de polițiști

 

La data de 22 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul național 1A, pe raza localității Crevedia, o autoutilitară condusă de un bărbat de 23 de ani, din Cornești. La solicitarea polițiștilor, conducătorul auto le-a prezentat acestora o adeverință emisă de angajator. În urma verificărilor efectuate în Registrul Electronic General de Evidență a Salariaților, polițiștii au constatat că bărbatul nu ar fi angajat al societății comerciale respective.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, reținute în sarcina unor bărbați

La data de 22 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.12 Poliție Rurală Tărtășești au oprit în trafic, pe drumul național 7, pe raza localității Tărtășești, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din Bilciurești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, un alt bărbat de 40 de ani, din Sălcuța, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Titu, deși se afla sub influența alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Doi bărbați de 27 și 51 de ani, cercetați de polițiști pentru încălcarea prevederilor legale prin regimul armelor și al munițiilor

 

La data de 22 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit două dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Astfel, doi bărbați de 27 și 51 de ani, din localitățile Dobra și Dârza, sunt cercetați întrucât nu ar fi depus armele la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la data expirării valabilității permisului de port armă.

Totodată, polițiștii au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, două arme neletale supuse autorizării și 6 cartușe.

De asemenea, față de cei doi a fost dispusă și măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share