29/09/2020

Înfrățire Târgoviște și Castellon de la Plana. Enric Mallen: ”Începând de acum putem învăța unii de la ceilalți”

Enric Mallen, Castellon de la Plana: ”Actul de înfrățire semnat astăzi va avea forță în viitor. Începând de acum putem învăța unii de la ceilalți, în cadrul schimburilor de experiență, aspecte care să ducă la dezvoltarea celor două municipii.”

Municipiul Târgoviște a semnat astăzi un acord de înfrățire prin reprezentanții săi, în speță, autoritățile locale, cu municipiul Castellon de la Plana din Spania. Delegația administrației locale spaniole formată din prim consilierul primarului din Castellon de la Plana, Enric Porcar Mallen și Manuel Gabriel Păduraru Ionete, primul român consilier în Consiliul Local al muncipiului Castellon de la Plana s-a aflat astăzi la Primăria Târgoviște pentru oficializarea parteneriatului între cele două comunități. Au fost prezenți viceprimarul Cătălin Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean, deputat Claudia Gilia, precum și membri ai delegației spaniole, reprezentanți ai Poliției Locale și ai administrației târgoviștene.

Înfrățire Târgoviște și Castellon de la Plana

Demersurile de înfrățire au fost începute încă de anul trecut din august, de la prima vizită a primarului Daniel Cristian Stan în orașul Castellon de la Plana, acolo unde au avut loc întâlniri cu autoritățile locale și cu reprezentanții comunităților de români stabilite acolo. Temele abordate pentru colaborare sunt legate de ”sfera servicilor publice, cu accent pe educație, siguranță publică, asistență medicală, protecția copilului, dar și pe zona investițională sau pe problematica integrării românilor. Prezența celor peste 20.000 de târgovișteni în Castellon impune cu necesitate o responsablitate comună a celor două administrații locale.” a punctat edilul Târgoviștei în urma vizitei de anul trecut.

Enric Porcar Mallen: ”Actul pe care îl semnăm astăzi înseamnă foarte mult, atât pentru Târgoviște, cât și pentru Castellon, două orașe care sunt unite practic de mai mulți ani, ambele căutând progres și bunăstare pentru cetățenii lor. Comunitatea română din Provincia Castellon atinge 15% din populație, cea mai mare parte fiind din județul Dâmbovița, din Târgoviște. Actul de înfrățire semnat astăzi va avea forță în viitor. Începând de acum putem învăța unii de la ceilalți, în cadrul schimburilor de experiență, aspecte care să ducă la dezvoltarea celor două municipii.

Programul de înfrățire este în lucru și va cuprinde domenii precum educația, sportul, cultura, turismul, economia și zona socială. Pe 7 octombrie, primarul municipiului Târgoviște va merge în comunitatea spanioală, unde va semna și acolo acest protocol.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share