23/10/2021

Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita a marcat Ziua Internationala a Padurilor

plantare
 Astazi am fost invitati de catre Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita la activitatea pe care Poliţia Română a marcat-o la nivel naţional si anume Ziua Internaţională a Pădurilor.

În urma protocolului de cooperare perfectat cu Regia Naţională a Pădurilor, fiecare unitate de poliţie teritorială a primit intre 9 si 10 puieţi. Plantarea puieţilor respectivi, s-a realizat în acelaşi timp de către toate unităţile de poliţie teritoriale.

Astfel, în proiect au fost implicați și polițiștii din cadrul IPJ Dambovita, la evenimentul ce are ca și motto „Plantăm și protejăm”. Puietii primiti spre plantare catre Inspectoratul de Politie Judetan Dambovita au fost furnizati de catre Directia Silvica Dambovita.

plantare1
Ziua Internaţională a Pădurilor in anul 2016
Ziua de 21 martie, la nivel internaţional, este marcată ca „Ziua Internaţională a Pădurilor”, declarată printr-o rezoluţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care vine cu iniţiativa către toate ţările lumii să desfăşoare mai multe activităţi de susţinere a zilei respective. 

Pentru anul 2016, aceasta zi poartă un generic deosebit – “Pădurea şi apa”, accentuînd problemele apei şi importanţei pădurilor în menţinerea regimului hidrologic şi aprovizionarea populaţiei cu apă curată, la care contribuţia vegetaţiei forestiere este enormă.

În perioada care urmează, în toată ţara se va desfăşura o amplă campanie de informare şi mediatizare, pentru a încuraja participarea societăţii civile, mass-media, ong-uri de mediu la acţiuni de plantare, protejarea resurselor forestiere, dar şi de conştientizare a importanţei pădurilor ca element indispensabil pentru viaţă, care oferă aer curat, apă şi contribuie la minimalizarea schimbărilor climatice.

În mesajul de bază al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) se menţionează  rolul pădurilor în furnizarea apei dulci a planetei, care este esenţială pentru viaţă. Gestionarea durabilă şi sustenabilă a pădurilor este scopul primordial atît pentru instituţiile specializate naţionale şi internaţionale, cît şi pentru oamenii simpli, consumatori ai resurselor naturale.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share