18/06/2021

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița: Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

 

www.oficialmedia.com Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita
www.oficialmedia.com
Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au continuat acţiunile pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, în perioada 08-09 ianuarie a.c., poliţiştii au intervenit la 60 de evenimente, dintre care 42 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Au fost constatate 26 de infracţiuni, dintre care 5 de natură judiciară, 2 pe linie de silvicultură, 2 fapte de evaziune fiscală şi 5 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 380 de sancţiuni contravenţionale, 49 fiind pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 83.783 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 2.000 de lei şi au reţinut 8 permise de conducere şi17 certificate de înmatriculare.

Abaterile comise de participanţii la traficul rutier, în atenţia poliţiştilor

În perioada 08-09 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri, în colaborare cu efective de la ordine publică au fost prezenţi în stradă pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, salvarea de vieţi şi fluidizarea traficului rutier.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, ţinând cont de condiţiile meteo, poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Din cauza temperaturilor scăzute și a precipitațiilor din ultimele zile, este posibil să se formeze polei. Aşadar, manifestaţi atenţie şi circulaţi în permanenţă cu o viteză adaptată la condiţiile de drum.

Conducătorii de vehicule au obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share