25/06/2021

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa: Au fost confiscate 220 de kg de articole pirotehnice

ACŢIUNEA ,,FOC DE ARTIFICII”

În perioada 15 noiembrie 2016 – 04 ianuarie 2017, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a desfășurat activități în cadrul acțiunii ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Acţiunile au avut ca scop prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei din domeniu.

În acest sezon, polițiștii au efectuat 64 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 4 persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

De asemenea, au constatat 44 de infracţiuni și au depistat 39 de persoane fizice şi juridice neautorizate, față de acestea fiind efectuate cercetări în cauze penale.

Totodată, au fost confiscate 220 de kilograme de articole pirotehnice și au fost retrase două autorizații, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 24 de activități de informare în școlile din județ.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share