Întâlnirea membrilor SANITAS Timiş

Membrii SANITAS din cadrul Uniunii Județene Sanitas Timiș s-au întâlnit astăzi după o perioadă de cinci ani de zile pentru alegerea noii conduceri SANITAS Timiş.

La întâlnirea de azi au participat atât membri SANITAS din judeţ, cât şi reprezentanţi de la Bucureşti, în cursul conferinței având  loc depunerea candidaturilor şi alegerile. A fost prezentat și raportul de activitate, care a inclus toate problematicile vizate de către sindicaliști şi procedurilor demarate de către Uniune..

”Ne-am săturat în atâția ani de zile să tot auzim că sănătatea este o prioritate, dar de fapt de fiecare dată promisiunile au fost uitate, după campaniile electorale. Avem speranța, ca de data asta, să reușim să obținem ceea ce dorim. Un nivel de salarizare corespunzător pentru personalul din sănătate. Altmiteri, vor pleca cu toții în străinătate, să lucreze în altă parte, deoarece sunt mai bine motivați, decât la noi în țară. În ultimii ani de zile noi am pierdut, la nivelul județului Timiș, un număr impresionant de salariați, bine pregătiți. La capitolul medici am pierdut aproximativ 2.000 de specialiști. Avem tot mai multe locuri de muncă unde este nevoie nu doar de medici, ci și de asistenți medicali. Nu putem să-i atragem pentru că nivelul salarial este extrem de scăzut. Condițiile de lucru sunt la fel o problemă majoră a sistemului de sănătate din România”.

Membrii Santias,spun că, atât la nivel județean, cât și pe plan național, nu se va renunța la negocierile salarile, pentru personalul din sănătate, doar astfel pot fi stopate  migrațiile acestora, în străinătate. De asemenea  vor fi impuse și alte pretenții în ceea ce privește actul medical.

”Perspectivele noastre în anul 2017 se caracterizează printr-o normalizare a sistemului sanitar. Sperăm ca prin legile apărute și prin noii miniștrii să găsim înțelegere și posibilități de a normaliza sistemul sanitar din România. Este foarte important să oprim migrația creierelor, în special a medicilor și a asistenților medicali, către zona vestică. Din 2007 și până în prezent, peste 30.000 de asistenți medicali au plecat din țară și circa 15.000 de medici. Aceștia nu s-au mai întors. În mod special vom avea în vedere două zone descoperite precum, unitățile de primiri urgențe și zonele de anestezie și terapie intensivă. Zonele sunt foarte puțin populate cu personal. Soluțiile constau într-o monitorizare mult mai atentă a tuturor surselor și veniturilor din sistemul sanitar și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Totodată trebuie să găsim o posibilitate centralizată pentru tot ce înseamnă achiziții la nvel spitalelor și a unităților sanitare în general”, declară Răzvan Gaie, vicepreședinte al Federației Sanitas România.

Stejarel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share