26/09/2020

Întoarcerea din minivacanță- cum ajungem acasa în siguranță 

Astăzi, 01 mai, polițiștii de la rutieră și cei de la ordine publică sunt în stradă și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului și pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, informeaza IPJ Dambovita.În atenția polițiștilor vor fi participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, în special conducătorii auto care rulează cu viteză excesivă.

Le recomandăm conducătorilor auto ca, pe ploaie, să conducă cu atenție și cu viteză redusă. Apa de pe carosabil mărește distanța de frânare și poate afecta ținuta de drum a autovehiculului.

De asemenea, nu bruscați comenzile vehiculelor, efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și evitați depășirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

În cazul unui trafic aglomerat sau unor blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau dacă vă simțiți obosiți!

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Concentrați-vă asupra traficului și nu desfășurați alte activități de natură a vă distrage atenția.

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Vă dorim drum bun, fără evenimente neplăcute!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share