20/09/2021

”Intrarea pe lista scurtă a MEP Awards, şi anul acesta, mă face şi mai mândră că sunt româncă”.

Europarlamentarul umanist Maria Grapini se regăsește , pe lista scurtă a celor mai buni deputaţi din Parlamentul European, intrând astfel în cursa pentru MEP Awards 2019, premii care se vor decerna în data de 20 martie a.c. Lista conţine 45 de europarlamentari, dintr-un total de 751 (totalul membrilor Parlamentului European).

Mândră că sunt româncă”

Nominalizarea doamnei Maria Grapini s-a făcut din partea Comisiei pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor (IMCO), una dintre cele trei comisii în care activează europarlamentarul român. Maria Grapini a luat poziţie sistematic în sprijinul consumatorilor români şi europeni, a lucrat la rezoluţii şi directive importante.

Maria Grapini a ținut să transmită: ”Astăzi s-au afişat nominalizările şi, evident, sunt foarte fericită! E o onoare să fiu printre cei mai buni 45 de europarlamentari, din aproape 800! Sper că este o mândrie pentru România, căci eu îmi reprezint ţara şi-apoi pe mine! M-am luptat şi mă voi lupta în continuare pentru ca România să fie percepută corect şi echilibrat, pentru ca românii să fie văzuţi aşa cum merită: cetăţeni de seamă ai Uniunii Europene! În IMCO, am militat pentru anularea dublului standard, pentru drepturi egale ale consumatorilor, pentru echilibrarea balanţei Est-Vest! Susţin IMM-urile, provin din acest diomeniu, ştiu câtă nevoie au de sprijin solid şi imediat, am fost ministru şi sunt vicepreşedinte al Intergrupului pentru IMM-uri din Parlamentul European. Din toate aceste demnităţi, am pledat pentru susţinerea lor, pentru accesul liber pe piaţă, pentru finanţare corectă, dar şi pentru simplificarea procedurilor, pentru transparenţă şi o mai bună reglementare a domeniului destinat IMM-urilor! Intrarea pe lista scurtă a MEP Awards, şi anul acesta, mă face şi mai mândră că sunt româncă” .

  

  

Din partea României, pe lista scurtă a MEP Awards 2019 se mai află Claudia Ţapardel (Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor), membră a Comisiei pentru transport şi turism din Parlamentul European, şi hunedoreanul Iuliu Winkler (Partidul Popular European), membru al Comisiei pentru comerţ internaţional.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share