26/01/2021

Inundaţiile din Timiş dau de furcă autorităţilor

Prefectul Liliana Oneț a convocat, în această dimineață, la Centrul de Comandă și Conducere a Intervenției, de la sediul ISU Banat, o sedință la care au participat reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență,  Administrației Bazinale de Apă Banat, ENEL pentru a se stabili intervențiile care se impun de urgență, având în vedere creșterea cotelor  apelor din mai multe zone ale județului Timiș.

Au fost trimise avertizări către toate primăriile din respectivele zone  și s-a cerut activarea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, instituirea permanenței la primării, verificarea stocurilor de materiale, conform Planurilor de apărare împotriva inundațiilor ale localități.

Totodată, astăzi a avut loc o videconferință cu prefecții în cadrul căreia conducerea Ministerului Afacerilor Interne a anunțat că trimite în județul Timiș, de urgență, două motopompe de mare putere.

Tot astăzi a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condusă de prefectul Liliana Oneț, în cadrul căreia a fost prezentată situația  din zonele afectate și modul de intervenție a fiecărei instituții implicate. Administrația Bazinală de Apă  Banat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au anunțat că se intervine în toate zonele în care au crescut apele. Prefectul Liliana Oneț a cerut tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne (jandarmi, polițiști) să fie pregătite pentru a ajuta la intervenții. Conform prognozei meteorologice, ploile  vor continua  și în zilele următoare.

Prefectul Liliana Oneț a plecat  în zonele afectate de ape pentru a coordona intervenția.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share