Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Investiții în educație și infrastructura de drumuri, cu bani europeni, în orașul Buziaș din județul Timiș.

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor educaționale aferente învățământului general obligatoriu și a spațiilor publice în oraș Buziaș”.

Proiectul are două componente. Prima vizează reabilitarea și dotarea Școlii cu ciclu gimnazial clasele V-VIII din Buziaș (Str. Republicii, nr. 4), precum și construirea și dotarea unei săli de sport (653 mp).
Sunt prevăzute intervenții complexe la clădirea școlii (1.428 mp suprafață construită desfășurată): termoizolarea pereților exteriori și a soclului, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea pardoselilor și a finisajelor, recompartimentări interioare, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice, înlocuirea învelitorii, crearea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și amenajarea curții.
Se vor asigura inclusiv echipamentele și mobilierul necesare pentru buna funcționare a școlii.

O altă componentă a proiectului vizează reabilitarea drumurilor publice pe o lungime de 5,4 km și a trotuarelor pe 8,89 km în orașul Buziaș.

Valoarea totală a proiectului este de 18.736.890,53 lei, din care 18.362.152,72 lei finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

Perioada de implementare este de 30 de luni.

Beneficiar: Primaria Buzias.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share